Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici: “Terör bizleri teslim alamayacak”

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’te gerçekleştirilen hain terör saldırısına ilişkin bir kınama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 11:24
Kaynak: İHA
Ekici: “Terör bizleri teslim alamayacak”

IŞİD, PKK veya Fetullahçı Terör Örgütü arasında hiçbir fark olmadığının altını çizen Ekici “Gözü dönmüş caniler ve bu saldırıların arkasındaki karanlık güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alıyor” dedi.

Genelde ülkenin birlik ve bütünlüğüne, özelde ise Gaziantep’in huzuruna kasteden bu şer odaklarının kanlı planlarına karşı, bütün yurttaşların bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışma sergilemek zorunda olduğunu vurgulayan Ekici açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Emperyalist odaklar ve onların maşası olan terör örgütleri, parçalamaya çalıştıkları milli birlik ve beraberliğimiz karşısında bozguna uğrayacaklardır. Terör, ülkemizi ve Gaziantep’imizi asla teslim alamayacak. Bu konuda hiçbir endişemiz yoktur.

Ancak, özellikle son bir yıllık süreçte, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan kanlı terör eylemleri, ülkeyi yöneten siyasi otoritenin terörle mücadele konusunda ciddi zaafları olduğunu ortaya koymaktadır. Mevcut iktidar, terörle mücadele etmesi gereken güvenlik birimleri içine başka terör örgütlerinin yuvalanması sürecinde, yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almamış, bugün yaşadığımız saldırılara adeta zemin hazırlamıştır. Türk halkı, bugün ülkeye hükümet edemez hale gelen siyasi iktidarın yarattığı zafiyetin faturasını, canlarıyla ödemektedir.

Aynı süreçte iktidarın izlediği dış politika, bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik emperyalist plana hizmet etmiştir. Bu kanlı saldırı bir kez daha göstermiştir ki, Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü, Türkiye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü ile dorudan bağlantılıdır. Bu bağlamda, terör örgütlerinin ve arkasındaki emperyalist güçlerin Suriye’yi parçalama planlarına karşı Türkiye’nin artık net bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü, ülkemizi ve halkımızı da terör belasından kurtaracaktır.

Ülkemizin bütünlüğüne, Gaziantep’imizin huzuruna kasteden bu saldırıyı gerçekleştiren taşeronların kimlikleri, arkalarındaki karanlık odaklar ve varsa bir güvenlik zafiyeti, bu zafiyetin sorumlularının bir an önce belirlenmesi ve halkımızla paylaşılmasını bekliyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha, ülke bütünlüğümüzü, toplumsal huzurumuzu hedef alan teröre karşı mücadelede her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu hatırlatıyoruz.

20 Ağustos gecesi Gaziantep’imizde gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.