Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici’den ‘Üretim Reform Paketi’ için OSB uyarısı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:52
Kaynak: İHA
Ekici’den ‘Üretim Reform Paketi’ için OSB uyarısı

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, hükümetin yasalaştırmaya hazırlandığı Üretim Reform Paketi’nde organize sanayi bölgelerine ilişkin kapsamlı değişikliklerin yer aldığını belirterek Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) önündeki bürokratik engellerin aşılması herkesin beklentisi, ancak yapılaşma ve Genel Kurul’lar konusunda büyük eksikler göze çarpıyor, bu eksiklerin giderilmesi şart” dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarı Taslağı” olarak da adlandırılan “Bazı Kanunun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Tasarısı Taslağı”nı ilgili kesimlerin bilgisine sundu. 43 maddelik taslağın 23 maddesi, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda değişiklik öngörüyor.

Geçmişte Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini de yürüten, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici taslakta yer alan düzenlemelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, yapılmak istenen çalışmanın önemli, ancak eksik olduğunu vurguladı. Ülkede üretim reformu olabilmesi için, yapısal bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu, ancak taslağın böyle bir yapısal dönüşümü sağlamayı hedef alan içerikte olmadığını, OSB’ler ile bazı kuruluşların teşkilat ve personel sorunlarını çözmeyi hedeflediği kaydeden Ekici “Ülkemizde Organize Sanayi Bölgeleri sanayinin gelişimi ve bölgesel dengeli kalkınmanın sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle OSB’lerin yapılaşma ve yönetim sorunlarının ivedilikle giderilmesi gerekmektedir” dedi. Taslakta, bu ihtiyaçları karşılayacak unsurların yer almadığının altını çizen Ekici, bu konuda sağlıklı bir çalışma yürütebilmek için önce envanter çıkartılması gerektiğine vurgu yaptı. CHP’li Ekici, bu önerisini daha da somutlaştırarak, bir önerge hazırladı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den şu sorulara cevap vermesini istedi:

- Türkiye’de kaç organize sanayi bölgesi vardır?

- Her bir organize sanayi bölgesinin parsel sayısı nedir?

- Her parseldeki yapılaşma oranları nedir?

- Genel Kurul’a geçmeyen organize sanayi bölgeleri hangileridir?

- Sanayi Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yönetilen organize sanayi bölgelerinden hangileri Genel Kurul’a geçmiştir?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.