Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"EKONOMİNİN CANLANMASINA KATKIDA BULUNACAK"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ Değer Kredisi paketinin ekonominin canlanmasına önemli katkılarının olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:23
Kaynak: İHA
"EKONOMİNİN CANLANMASINA KATKIDA BULUNACAK"

Ünverdi yaptı yazılı açıklamada, KOBİ Değer Kredisi ile 13 banka tarafından KGF destekli olarak ihracat ve imalat sektörlerine 1 milyon TL'ye kadar, diğer sektörlerde ise 500 bin TL'ye kadar toplam 20 milyar TL destek verileceğini kaydetti.

Özellikle son dönemde finansmana ulaşmakta güçlük yaşayan işletmelerin KOBİ Değer Kredisi ile rahat bir nefes alacağının altını çizen Ünverdi, "Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın reel sektöre yönelik destek açıklaması üreten ve ihracat yapan firmalarımız açısından çok önemli bir adım olmuştur. Program kapsamında firmalarımıza 6 ay geri ödemesiz, KGF kefalet destekli ve aylık yüzde 1.54 faizle kredi imkanı sunulacak. Ekonomik dengelenme süreci ile birlikte 2019 yılının hemen başında alınan bu kararı çok olumlu buluyoruz. Ekonomide yaşanan güçlüklerin aşılmasında bu ve benzeri desteklerle birlikte ekonomimizin çok daha hızlı toparlanacağına yürekten inanıyoruz. KOBİ Değer Kredisi paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bakanımıza ve devlet yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.