Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ekonomiye duyulan güvenle büyüme sürüyor”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11,1 büyüyerek son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:05
Kaynak: İHA
“Ekonomiye duyulan güvenle büyüme sürüyor”

TÜİK’in açıkladığı büyüme verilerini değerlendiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Ülkemiz ekonomisi 2010 yılında bu yana kesintisiz büyüyor. Bu da ülke ekonomisine duyulan güvenle büyümenin sürdürdüğünü gösteriyor.” dedi.

Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının ilk ve ikinci çeyrekte olduğu gibi iş dünyasında büyük bir memnuniyet yarattığını belirten Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ülkemiz ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü. Yıllık bazda yüzde 9,2 ile başlayan büyüme trendi döviz kurlarındaki oynaklık gibi birçok şoka rağmen 7 yıldır kesintisiz sürüyor. Ekonomik büyümedeki yukarı yönlü ivme, 2002-2016 döneminde sadece küresel krizin etkilerinin görüldüğü 2009’da aşağıya yönlü oldu. 2010 yılından sonra yaşanan tüm şoklara ve olumsuzluklara rağmen büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmesi iş dünyası olarak bizleri mutlu ediyor.

Küresel krizin başladığı 2008 yılında yüzde 0,7 büyümeyi başaran ülkemiz krizin etkisinin devam ettiği 2009 yılında yüzde 4,8 daraldı. Daha sonraki süreçte kesintisiz büyüme göstererek 2010 yılında yüzde 9,2 büyümeyle küresel krizin etkilerini sildi. Son olarak açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile önümüzdeki dönemlere ait umutlarımızı arttırmaktadır.” şeklinde konuştu.

GTO Başkanı Hıdıroğlu, geçtiğimiz günlerde uluslararası kuruluşların Türkiye’nin büyümesine kayıtsız kalmayarak, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme tahminlerini güncellediğini dikkat çekerek yaptığı açıklamada daha sonra şunları söyledi:

“Ülkemiz bu performansıyla dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Bu yüksek büyümeye imalat sanayii yüzde 15,2 oranında katkı yaptı. Hükümetimizin ve Kredi Garanti Fonu (KGF)’nin teşvikleriyle büyümede güçlü bir artış oldu. Ekonomiye duyulan güvenle büyüme sürüyor. Ülke olarak dünyada sayılı yüksek büyüme temposunu sürdüren ülke olmak istiyorsak ve sürdürülebilir büyüme için yapısal ve ekonomik reformların uygulanması şart. Artık büyümenin kalitesi ve devamlılığına odaklanmalıyız. Bunun yolu katma değeri yüksek bir üretim modelinden geçiyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.