Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El sanatlarına ilgi artıyor

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, kış döneminde misafirlerini iki yeni etkinlikle ağırlamayı sürdürecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:01
Kaynak: İHA
El sanatlarına ilgi artıyor

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, kış döneminde misafirlerini iki yeni etkinlikle ağırlamayı sürdürecek. Katılımcı öğrenciler, el sanatları ve kitap okuma istasyonlarında yaptıkları çalışmalarla kamp alanından faydalı bilgiler ve kendi emekleriyle yaptıkları renkli armağanlarla ayrılacak.

Zipline, ip parkuru, tırmanma duvarı, pentatlon, paintball, oryantring, doğa yürüyüşü etkinlikleriyle 4 mevsim boyunca binlerce katılımcıya ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında faaliyete geçen iki yeni istasyona katılımcı öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Bileklik, kolye, kitap ayracı, taş boyama, anahtarlık, fotoğraf çerçevesi gibi el sanatlarının yapılacağı istasyonda bir yandan el becerilerini geliştirecek öğrenciler, bir yanda da kendi emekleriyle yaptıkları ürünleri kamp hatırası olarak sevdiklerine armağan edecek.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GENÇLİK KAMPINDA EL BECERİLERİ GELİŞİYOR

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında faaliyete geçen el sanatları ve kitap okuma istasyonlarıyla katılımcı öğrencilerin fiziksel, sosyal ve akademik gelişimlerine daha fazla katkı sağlamayı arzuladıklarını ifade eden Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, kamp faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kamp alanımızda öğrencilerimizi, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle misafir ediyoruz. Kampçıların, gün boyunca dolu dolu bir zaman dilimi geçirebilmeleri adına eğitim istasyonlarının sayılarını arttırıyoruz. Doğada macera, heyecanla buluşan öğrencilerimiz, artık el sanatları istasyonunda el becerilerini geliştirecek, kitap okuma istasyonunda ise kitap okuma ve bilgi paylaşımı alışkanlığını artıracak. Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında gerçekleştirilen faaliyetlere katılmak isteyen okullarımız, spor kulüplerimiz ve derneklerimiz Şehitkamil Belediyemiz iletişim numaralarından bilgi alabilirler.”

MEVSİM ŞARTLARINA GÖRE ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Yaz, kış ayrımı yapmadan 4 mevsim boyunca kamp faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade eden Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı Liderlerinden Yusuf Aykal, “Kamp alanımızda mevsim şartlarına göre etkinlikler düzenleniyor. Sıcak yaz aylarında açık havada doğayla buluşan öğrencilerimiz, soğuk ve yağışlı havalarda kamp yerleşkesinde bulunan atölyelerde, el sanatlarıyla ilgileniyor, kitap okuyor, geleneksel oyunlar oynuyor, milli ve manevi değerler eğitimlerine katılıyor.  Kamp alanımızda mevsim şartlarına göre değişmeyen tek şey sportif faaliyetlerimiz. Katılımcı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden kamp sonrasında aldığımız olumlu dönütler bizleri de mutlu ediyor. Tüm gençlerimizi kamp alanımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMAMI BAŞKANIMIZA ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUM

Kamp faaliyetlerine katılan öğrencilerinden Yaren Yünlü, el sanatları istasyonunda öğrendiği bilgilerle yapımına başladığı bilekliği tamamladığında Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na armağan etmek istediğini söyledi. Öğrenci Yünlü, kamp faaliyetleri sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Arkadaşlarımla birlikte Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında unutulmaz bir gün geçirdik. El sanatları istasyonunda takı tasarımını öğrendik. Yapımına başladığım çalışmayı tam anlamıyla tamamlandığında bizlere birçok imkan sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na armağan etmek istiyorum. Şehitkamil’de çocuk olmak, genç olmak gerçekten çok güzel. Tüm öğrenci arkadaşlarıma Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampını görmelerini ve buradaki etkinliklere katılmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.