Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliye vergi kolaylığı teklifi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, tek aracı olan emeklilerden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmaması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 06:26
Kaynak: İHA
Emekliye vergi kolaylığı teklifi

Kaplan, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, 1600 motor gücü ve değeri 70bin lirayı aşmayan tek araca sahip olan emeklilerin MTV vergisinden muaf tutulmasını istedi.

Kaplan kanun teklifi gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde, artan ekonomik krizle birlikte yıllarca çalışmış, emekliliğe hak kazanmış vatandaşlarımız ne yazık ki maddi anlamda birçok sıkıntı yaşamaktadır. Evini geçindirmekte zorlanan emekli vatandaşlarımızın çoğu zar zor paralar biriktirip aldıkları arabalarını artan benzin, mazot fiyatlarından sonra kapılarının önüne dahi çıkaramamaktadırlar.

Tek meskeni olup başka bir gayrimenkule sahip olmayan, yazlık ya da başka bir meskende hissesi olmayan emekliler emlak vergisinden muaf olabilmektedir. Koşulları yerine getiren emekliler, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelere muafiyet dilekçesi vererek emlak vergisi zorunluluğundan muaf olabilmektedir.

Aynı şekilde, emeklilere ait tek araç olup ekli (I) Sayılı Tarifeye göre motor silindir hacmi 1600 cm3 ‘ü geçmemekle birlikte değeri 70.000 Türk Lirasını aşmayan taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf tutulmalıdır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.