Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Karaduman’dan, GTB’ye ziyaret

Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep Ticaret Borsası’na (GTB), iade-i ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:52
Kaynak: İHA
Emniyet Müdürü Karaduman’dan, GTB’ye ziyaret

Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep Ticaret Borsası’na (GTB), iade-i ziyarette bulundu.

Emniyet Müdürü Karaduman, GTB’ye gerçekleştirdiği ziyarette, Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Surur Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Cesim Arslan ve Genel Sekreter Özgür Bayram tarafından karşılandı.

Emniyet Müdürü Karaduman’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, borsanın çalışmaları ve sürdürdüğü projeler hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide Türkiye’ye başkentlik yaptığını kaydeden Tiryakioğlu, “Bugün şehrimiz tarım kökenli birçok sektörde Türkiye ihracatının tamamına yakınını tek başına gerçekleştirmekte” dedi.

Gaziantep’in tarım arazilerinin az olmasına rağmen tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması noktasında önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Tiryakioğlu, " Hububat Emtia Merkezi, Et Borsası ve Antepfıstığı Lisanslı Depo gibi projelerimizin de faaliyete girmesiyle birlikte bu önem bir kat daha artacak. Şehrimiz tarımsal ürünlerin korunması ve işlenmesi hususunda ülkemiz ve diğer tüm bölge ülkeleri için bir üs bölgesi görevi üstlenecek “dedi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ise GTB’nin işlem hacmi bakımından Türkiye’nin en büyük beş borsası arasında yer aldığını vurguladı.

Memiş, ayrıca bölgenin tek Elektronik Ürün Senetleri Platformunun (ELÜS), 2016 yılında GTB bünyesinde hizmete girdiğini anımsatarak, platformda 2017 yılı sonuna kadar yaklaşık bir milyon ton ürünün işlem görmesini hedeflediklerini belirtti.

Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise Gaziantep ekonomisi adına yaptığı çalışmalardan dolayı GTB’yi kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.