Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMO-İKA arasında teknik destek proje sözleşmesi imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:10
Kaynak: İHA
EMO-İKA arasında teknik destek proje sözleşmesi imzaladı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan; “Fotovoltaik Sistem Tasarımı İçin Pv-Sol Yazılımı Eğitimi ve Autocad Destekli Elektrik İç Tesisatı Proje Hazırlama Eğitimi”teknik destek projesi sözleşmesi imzalandı.

Daha önce İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle birçok eğitim veren Elektrik Mühendisleri Odası şubesi tarafından bu yıl da üyelerine Autocad programı, bu programdan faydalanarak hazırlanan Elektrik İç Tesisatı Proje Hazırlama Eğitimi ve bir GES Yazılımı olan PV-Sol eğitimi verecek.

Mühendislikte en çok kullanılan programlardan birisi olan Autocad programı şube üyelerinin çalışma alanı olan Elektrik Mühendisliğinde devre ve tesisatın tasarımı bakımından sık kullanılan programlar arasında olup, verilecek eğitim ile üyelerin bu ihtiyacı karşılanmış olacak.

Yine gerçekleştirilecek olan Elektrik İç Tesisatı Projesi Eğitimi ile inşaat sektöründe elektrik projeleri üretecek üyelerin bilgi düzeyi artırılacak. Bununla birlikte, yenilenebilir enerjinin ana öğelerinden biri olan fotovoltaik enerji sistemleri yada diğer adıyla güneş enerjisi sistemlerinin tasarımı konusunda düzenlenecek eğitim vasıtasıyla, bu alanda teknik donanım kapasitesi yüksek personel ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.