Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En 'acı' yolculuk

Gastronomi kenti Gaziantep'te tarlardan toplanan kırmızı biberler, ayıklanıp temizlendikten sonra makinelerde çekilerek, salçaya dönüştürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:41
Kaynak: İHA
En 'acı' yolculuk

Gaziantep'te Ağustos ayında başlayan kırmızı biber hasadı ile birlikte kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan salça yapımları da başladı. Daha önce oldukça meşakketli geleneksel yöntemlerde toplanan biberler sonra 2-3 gün kurutulup, salçaya dönüştürülüyordu. Gelişen teknoloji ile birlikte biberlerin sapı, çöpü salça imalathanelerinde temizlenerek, makineler yardımı ile salçaya dönüştürülüyor.

İmalathanede çalışan kadınlar tarafından ayıklanan onlarca kilo biber, makineden geçilerek, dakikalar içerisinde salçaya dönüştürülüyor.

İmalathanelerde çuvallarla getirilen her 100 kilo biber, 75 TL'den temizlenip, makineden geçirilerek salçaya dönüştürülüyor. Salçalar ise plastik bidonlara konularak, müşterilere teslim ediliyor.

Kendi biberi olmayanlar ise yine bu imalathanede kilosu biberin kilogram fiyatına göre belirlenen rakamlarla salça satın alabiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.