Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En büyük sera yakında hizmete açılacak

Uyguladığı sürdürülebilir projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’te yapılan en büyük seranın detaylarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:20
Kaynak: İHA
En büyük sera yakında hizmete açılacak

Uyguladığı sürdürülebilir projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’te yapılan en büyük seranın detaylarını anlattı. Başkan Fadıloğlu, “Amacımız; hem ülke ekonomisine hem de kendi bütçemize katkı sağlamak” dedi.

İlçe halkına en nitelikli hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarına yön veren Şehitkamil Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 26 bin 200 metrekare alan üzerine yapılan ve içerisinde sera, atölye binası, güneş enerji santrali ve idari binanın bulunacağı tesis, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Alanda inceleme yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, metraj olarak Gaziantep’teki en büyük sera olma özelliğini taşıyan alanın sağlayacağı faydaları anlattı. Fadıloğlu, yeni hizmet biriminin 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

OTOMATİK OLARAK SENSÖRLERLE KUMANDA EDİLEN BİR YAPI

Amaçlarının nitelikli ve sürdürülebilir projeler uygulamak olduğunu vurgulayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yeni hizmet alanına ilişkin şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi olarak işletim sistemimizi rahatlatmak adına yeni bir sera kuruyoruz. Yaklaşık 5 bin 760 metrekarelik bir alan içerisinde tamamen otomasyon ile yönetilen kendi alacağı temiz havasından çıkaracağı kirli havasına kadar kontrol altında olan, ısıtma sistemi, soğutma sistemi, gübreleme sisteminin tamamı otomatik olarak sensörlerle kumanda edilen bir yapıyı inşallah iki hafta içerisinde milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. Buradaki amacımız; özellikle süs bitkilerini, çalı bitkilerini ve fideleri kendi imkanlarımızla yetiştirip, daha ekonomik bir şekilde giderlerimizi geriye çekmek. Zaten Şehitkamil Belediyesi olarak yapmış olduğumuz projelerde en önemli dikkat ettiğimiz hususlardan bir tanesi, projelerin sürdürülebilir olması.”

AMAÇ, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK

Amaçlarının giderleri minimuma indirgeyerek hem ülke ekonomisine hem de kendi bütçelerine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Fadıloğlu, “Özellikle son dönemde Şehitkamil’deki yeşil alanların artmasıyla birlikte, bunların bakımıyla ilgili tabi giderler söz konusu. Bu giderleri minimum seviyeye indirebilmek adına böyle bir çalışmayı başlattık. Ekiplerimiz, şu anda eğitimlerini alıyorlar. En kısa sürede milletimizin hizmetine sunacağımız bu yeşil alanların bütün süs bitkilerini, çalı bitkilerini ve fidelerini burada yetiştirmiş olacağız. Amacımız bu şekilde hem ülke ekonomisine hem de kendi bütçemize katkı sağlamak. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hakikaten proje aşamasında iken arkadaşlarımız bunun araştırmasını yaptılar, imalat safhasında da birebir içerisinde bulunup hayata geçirmiş olduk. İnşallah buradan elde edeceğimiz güzel bitkilerle daha yaşanabilir bir Gaziantep ve daha yaşanabilir bir Şehitkamil’i milletimizin hizmetine sunarız” şeklinde konuştu.

KENDİ İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYABİLECEĞİZ

Yapılan seranın Gaziantep’teki en büyük sera olduğunu belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Daha önce bu tür projeler yapılmış fakat metraj olarak şu anda en büyük olan yer burası. Tabi yarın daha büyüğü yapılabilir. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek mekanı elde etmek adına bu kadar büyük bir metrekareyi kapattık. Mevcut şu andaki bu alanda kendi süs bitkisi ihtiyaçlarımızı, fide ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.