Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endüstri 4.0'a hazırlanmalıyız

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge'de önemli bir noktaya ulaşan Gaziantep iş dünyasının yavaş yavaş Endüstri 4.0'a hazırlanması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:06
Kaynak: İHA
Endüstri 4.0'a hazırlanmalıyız

Özyurt, yaptığı açıklamada, ihracatta Türkiye'nin örnek illerinin başında gelen Gaziantep'in yenilikçi çalışmalarla gücüne güç katacağını söyledi. Bu noktada da Endüstri 4.0'ın öne çıktığını anlatan Özyurt, sanayiyi bilgisayarlaşmaya teşvik eden ve yüksek teknolojiyle donatan bu sistemin gelecek yıllarda daha sık duyulmaya başlayacağını ifade etti.

İhracatta yüz güldüren verilen alan Gaziantep'in Endüstri 4.0'a hazırlık yapması gerektiğine dikkati çeken Özyurt, "Gaziantep iş dünyası yavaş yavaş Endüstri 4.0'a hazırlanması gerekiyor" dedi.

Kentin mayıs ayı ihracat rakamlarına da değinen Özyurt, ihracat artışının iş dünyasını mutlu ettiğini, bu mutluluğun yılsonu hedefleriyle taçlanacağını vurguladı.

Farklı kıtalara ürün ihraç eden işadamlarının başarısını takdir etmek gerektiğini ifade eden Özyurt, "Yılmadan, yorulmadan ihracat yolculuğunu sürdüren işadamlarımız önemli başarılara imza atıyor. Gaziantep'in ihracattaki başarısı hem bölgeye hem de ülke moral olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep'in Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 5'nci ili unvanını koruğunu ifade eden Özyurt, "Geçen yıla kadar ihracatta 6'ncı olan şehrimiz şimdi 5'inci sırada bulunuyor. İhracat sıralamasında daha yukarılara çıkacağımıza inanıyorum. Gelen verilen bu inancımızı güçlendiriyor" diye konuştu.

Yurtdışı fuarlarının ihracata katkı sağladığını vurgulayan Özyurt, bu fuarları iyi analiz ettiklerini ve fuarların ihracata etkisinin inkâr edilemeyeceğine dikkati çekti.

Özyurt, geçen yılın mayıs ayında 516 milyon 853 bin dolarlık ihracat yapan Gaziantepli ihracatçıların bu senenin aynı döneminde ihracatı yüzde 9.8 artırarak 567 milyon 700 bin dolara çıkardığını ifade etti. Özyurt, bu yılın 5 aylık diliminde ihracatın 2 milyar 719 milyon 247 bin dolara ulaştığını kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.