Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erasmus+ ile HKÜ Öğrencileri Avrupa’da

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerinin gelişimi ve hayat boyu eğitimlerinin devam edebilmesi için çeşitli alanlarda çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:41
Kaynak: İHA
Erasmus+ ile HKÜ Öğrencileri Avrupa’da

Öğrencilerinin gelişimi için bir çok anlaşma ve değişim programlarına imza atan HKÜ, güz döneminde Erasmus+ programı kapsamında, 25 öğrencisini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderiyor.

Uluslararası temas ve iş Birliğini gün geçtikçe güçlendiren HKÜ, yeni düşüncelere ve evrensel görüşe açık, farklı insanlarla ve kültürlerle iç içe, uluslararası ekol olmuş üniversitelerin işleyişini deneyimlemiş mezunlar vermek için düzenlediği farklı programlarla öğrencilerine sosyal ve kültürel değişim fırsatları sunuyor.

18 AVRUPA ÜLKESİ, 25 ÖĞRENCİ

Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak mezunlar vermeyi amaçlayan HKÜ, ulusal ve uluslararası tanınırlığını sağlamak ve Erasmus+ sürecinin koordinasyonuna katkıda bulunmak amacıyla tüm olanaklarını seferber ediyor. Avrupa’nın ve Dünya’nın çeşitli ülkeleriyle Erasmus ve Erasmus dışı anlaşmaya imza atan HKÜ bu bağlamda; 18 Avrupa ülkesi ile 100’den fazla anlaşma, Dünya genelinde ise 31 ülke ile 120’den fazla ikili anlaşma ile çalışmalarını her geçen gün artırarak devam ettiriyor.

HKÜ, güz döneminde Erasmus+ programı kapsamında 25 öğrencisinin; 4’ünü İtalya, 8’ini Polonya, 3’ünü Portekiz: 3’ünü İngiltere, 1’ini Litvanya, 2’sini İspanya, 2’sini Almanya ve 2’sini de Romanya’ya bir dönemlik eğitim almak için gönderiyor. Sadece eğitim ile sınırlı olmayan programda, öğrenciler staj da yapabiliyor. Değişim programları sayesinde öğrencilere, kendilerini geliştirme, yeni bilgi ve kültürler öğrenme imkanları sunuluyor.

DESTEKLEYİCİ SOSYAL AKTİVİTELER

Erasmus+, değişim programları ve öğrencilerin adaptasyon süreçleri hakkında bilgi veren HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Zafer Kılıç: “Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak öğrencilerin yurt dışına çıkmasını destekleyici birçok sosyal aktiviteler yapıyoruz. Bunlardan en çok katılım alanlar ise “Konuşma Kulüpleri”, “Şarkı Saatleri” ve “Sinema Günleri”. Bu aktivitelerden kısaca bahsedecek olursam; şarkı saatinde güncel-popüler şarkıları dinlerken sözlerinin bir kısmının olmadığı kâğıtlar ile öğrencilerin dinleme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrenciler eğlenirken öğreniyor ve öğrendiklerini gerçek hayatta pratiğe döküyorlar. Öğrencilerin yeni öğrendiği kelimeleri konuşma kulüplerinde pratiğe dökme imkânı sağlıyor. Bu sebeple bütünleyici bir nitelik taşıyor. Konuşma kulüplerinde yurt dışına çıkmayı amaçlayan veya İngilizce seviyesini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerimiz ile haftanın belli günlerinde belli bir konu üzerine konuşuyoruz. Bu sayede hem öğrenciler yeni dostluklar kuruyor hem de dil becerilerini geliştiriyor. Sinema saatinde ise öğrenciler İngilizce ses ve İngilizce alt yazı ile haftada bir gün olmak üzere üniversitemizde bulunan cep sinemasında bir film izliyor” dedi. Uluslararası ağı genişletmek amaçlı bu dönem giden öğrenciler ile üç defa oryantasyon yapıldığını ifade eden Kılıç, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın da katıldığı akşam yemeği ile seçilen öğrencilerin hareketlilik süreçlerinin başladığını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.