Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erikliyayla'da Kutlu Doğum Haftasına büyük ilgi

Geleneksel olarak her yıl Kaplan ailesi tarafından Kilisin Elbeyli İlçesine bağlı Erikli Yayla Köyünde kutlanan ve bu yıl 15. düzenlenen Kutlu Doğum Haftasına Gaziantep ve Kilis'ten binlerce kişi akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2017 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:00
Kaynak: İHA
Erikliyayla'da Kutlu Doğum Haftasına büyük ilgi

Kaplan ailesi tarafından düzenlenen kutlamalara Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan'ın babası Hacı Mihti Kaplan'ın ev sahipliğinde Erikliyayla köyünde çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Etkinlikler coşkuyla kutlandı.

Bu yıl 15.kez düzenlenen kutlu doğum haftasını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Salahattin Kaplan "Bu gün üç bayramı birden kutluyoruz. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı, Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammedin doğumunun 1446. Yıl dönümü ve kutlu doğum haftası olmak üzere üç bayramı bir arada kutlamanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in 1442. Doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen 15. Yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gelen misafirlere kuran kursu hocaları tarafından dinletilen muhteşem Kur'an-ı kerim ziyafetinin ardından, mevlüt ve vaaz da dinletildi.

Duanın ardından sabahın erken saatlerinde başlanarak köyün hanımları tarafından imece usulüyle büyük bir titizlikle hazırlanan yöreye has et haşlama, kelleli bulgur pilavı, lebeniye çorbası ve yöresel salatalardan oluşan menü konuklara ikram edildi. Kutlu doğum kutlamalarına, Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Elbeyli Kaymakamı, Gülhani Ozan Sarı, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, GAİP kordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat ve Bakliyat Yağlı Tohumları İhracatları birliği başkanı Mahsum Altunkaya, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Selami Memiş, Gaziantep AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin yanı sıra Gaziantep ve Kilis'ten gelen binlerce davetli katıldı. Hacı Mihti Kaplan'ın ev sahipliğinde Erikliyayla köyünde çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Etkinlikler çerçevesinde binlerce kişiye yemek verildi, özel vaaz ve mevlit okutuldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.