Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERKİN KESKİN’İN SERGİSİ 22 ARALIK’A KADAR GEZİLEBİLECEK

Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi açan ressam Erkin Keskin’in, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı“Seslere Dokunmak” temalı 11’inci kişisel resim sergisi, 22 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:13
Kaynak: İHA
ERKİN KESKİN’İN SERGİSİ 22 ARALIK’A KADAR GEZİLEBİLECEK

Keskin, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalında 1996 yılından bu yana öğretim elemanı olarak çalıştığını, son zamanlara kadar ağırlıklı olarak gravür çalışmaları yaptığını söyledi.

Birçok uluslararası bienal, trienal ve organizasyona katıldığını ve çeşitli ödüller kazandığını belirten Keskin, “Çocukluk yıllarımdan bu yana hayatımda resim ve müzik hep iç içe oldu ve bunlar benim sanat yolculuğuma yön verdi” dedi.

Müzikle ilgilendiğini, bağlama, gitar ve mandolin çaldığını anlatan Keskin, “Sesleri resimlerimde görselleştirmeye çalışıyorum. Sanatçı ve eğitimci olarak yaptığım çalışmaların, öğrencilerim tarafından izlenmesinin ve görülmesinin onlarda üretme duygusu yarattığını düşünüyorum” diye konuştu.

Geliştirdiği teknikle tuval üzerinde kabartma etkileri oluşturduğunu kaydeden Keskin, bu etkileri insanların dokunarak hissetmesini istediğine vurgu yaptı.

Resimlerinin temelinde müzik ve ses bulunduğunu, yaptığı her çalışmayı aslında bir beste gibi gördüğünü vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

“Resim yapmak benim yaşama biçimidir. Tuval üzerine karışık teknik kullanarak resim yapıyorum. Resimlerimde akrilik üzerine yağlı boya kullanıyorum. Ayrıca sergimde metal üzerine gravür tekniği kullanarak yaptığım 5 eserim yer alıyor.Sanatçı, kendini yenilemeyi bilen ve sürekli arayış içerinde olan kişidir. Her sorun kendi çözümünü bulur.Eserlerimin izleyiciye yansıttığı görüntüler, yaşama dair algı ve değer yargılarının bütününü oluşturur. İnsanların dışa yansıtamadığı, baskılanan düşüncesini harekete geçirerek, tatmin olduğu duygusu yaratır. Eserle yüz yüze gelen izleyicide, kendini bulma çabası içinde olur.”

Keskin, gravür sanatında aynı resmi belli sayıda çoğaltmanın mümkün olduğuna işaret ederek, “Eserlerimin arkasında son derece yalınlaştırılmış bir ifade biçimi ve deneyimlerimi yansıtan görsel şölenler ile yapıtları izleme fırsatı bulabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Keskin’in 29 eserinin yer aldığı ve 1 Aralık’ta açılan sergisi, 22 Aralık’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.