Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esat Kabaklı'dan muhteşem konser

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü dolayısıyla "Kurtuluş Günü Kutlama Programı" düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:34
Kaynak: İHA
Esat Kabaklı'dan muhteşem konser

Gün boyu süren kutlamaların son durağı Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) oldu. PTT Pul Sergisi'ni açan il protokolü, Gaziantep'e değer katanlar ödül töreninde, uluslararası bilimsel çalışmalarıyla kentin tanıtımına katkı sunan Prof. Dr. İbrahim Güllü, Dr. Duygu Erten ve Doç. Dr. Burcu Özsoy'a plaket verdi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı'nın Kahramanlık Türküleri Konseri'nde seslendirdiği türküler, milli duyguları kabarttı.

ŞAHİN: BU GURUR BİZİM, BU DESTAN BİZİM

Kutlama programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu gurur bizim, bu destan bizim, 97 yıl önce bugün atalarımız göğüslerindeki imanla, cesaretle, kararlılıkla Dünya'nın en büyük ordularına 'dur' dedi. Bu şehir, istiklalin ve istikbalin şehridir. Bu şehir, direnişin ve dirilişin şehridir. Bu şehir göğsünde cehennem ateşini söndürenlerin şehridir. Bu şehir, hak yolundan dönmeyenlerin şehridir. Bu tarih bizim, bu şehir bizim, tarihimizden aldığımız ilhamla 97 yıldan beri bu topraklarda hiç durmadan alın teri ve akıl teriyle çalışıyoruz. Bu şehrin ekonomisine, sanayisine katma değer katan sanayicisine, tüccarına, esnafına, bu şehir için taş üzerine taş koyan herkese müteşekkiriz. Bir taraftan cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Dünya'nın en büyük ekonomisi olma hedefine hızla ilerliyoruz. Herkese ve her şeye rağmen ilerliyoruz.

ŞİMDİ ÇOK DAHA KARARLIYIZ

15 Temmuz'da, 'Gez oğlum vatanına göz dikeni ez oğlum, dostun kim düşmanın kim sez oğlum, tarihini şerefinle yaz oğlum' diyenlerin şehridir, bu şehir. 15 Temmuz'da gördük, vatan için, millet için, ezan için, bayrak için Demokrasi Meydanı'nı yarım saatte dolduranlar, yeniden tarih yazdılar. Genciyle, kadınıyla 97 yıl önceki atalarına layık bir şekilde yine düşmana 'dur' dediler. Dahili ve harici düşmanların ne olduğunu 15 Temmuz'da gördük. O karanlık geceyi aynı iman, aynı cesaret, aynı kararlıkla aydınlığa çıkardık. Şu anda çok daha güçlüyüz. Şu anda çok daha kararlıyız, yeni hedeflere hızla gidiyoruz. Bu şehir, tarih şehri, bu şehir, kültür şehri, bu şehir dibinde savaş varken 150 fabrika kuran şehirdir. Bu şehir, yanı başında istikrarsızlık varken 'Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı! Uzaklarda arama' diyerek milyonlarca insanı buraya getiren şehirdir. Gelecek bizim, gelecek hepimizin, zafer inananlarındır. Adımız; Gaziantep, soyadımız Türkiye" diye konuştu.

GÜL: BİR ŞEHİR GAZİ OLUR MU? GAZİANTEP İSE EVET OLUR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Gaziantep'in kurtuluşunu gün boyu süren etkinliklerle kutladıklarını söyleyerek, "Bir şehir gazi olur mu? Gaziantep'se evet olur. Savaş öncesinde nüfusu 35 bin olan Gaziantep, 6 bin 317 şehit vermiş. Bir şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 18'i şehit düşüyorsa, o şehirde sadece insanlar değil, o şehrin santimetresine kadar her tarafı gazidir. Gaziantep de bu unvanını anasının ak sütü kadar hak etmiştir. Özellikle ekonomik savaşta Gaziantep sanayisinin gelişmesinde, ekonomik gelişmesiyle Gaziantep ve dolayısıyla Cumhuriyet'i büyüttü. Yani bir anlamda silahlı savaşın yerini ekonomik savaş aldığında Gaziantepliler yine ön cephede mücadele ettiler. 15 Temmuz'da hem canıyla hem malıyla yarım saat içerisinde meydanları doldurdu. Gaziantep dosta düşmana, yeri geldiğinde 97 yıl önceki gibi her zaman bütün yokluklara ve olumsuzluklara rağmen her şeyi feda edebilecek durumda olduğunu gösterdi" dedi.

Program, Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı'nın seslendirdiği kahramanlık türküleriyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.