Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESKİ NİZİP YOLU GENİŞLİYOR

Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mevcut dar olan yolları da genişletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 00:44
Kaynak: İHA
ESKİ NİZİP YOLU GENİŞLİYOR

Şehir merkezi ve taşra ilçelerde yol, kavşak, köprü, asfalt ve yeni yollar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda eski Nizip yolunu yenileyerek daha kullanışlı hale getiriyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları neticesinde; toplamda 32 kilometre olan eski Nizip yolu yeniden aktif kullanıma açılıyor. Yolun dar ve trafik açısından sıkıntılı olduğunu gören yetkililer 5 metre genişlikteki yolu 12 metreye çıkardı. 32 kilometre uzunluğundaki yolun 20 kilometresinin asfaltını da yapan Büyükşehir Belediyesi, geri kalan 12 kilometrelik alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 30 köyün kullandığı eski Nizip yolunun genişlemesi ve yeniden asfaltlanmasıyla birlikte daha aktif kullanılacağı ifade edildi. Özellikle Bilek, Arıl, Battal, Altındağ, Turlu, Tokdemir, Korucak, Dernek, Tosunlu, Adaklı, Kamışlı, Kayalar ve Köseler’de oturan vatandaşlar ile Nizip’e giden vatandaşların aktif olarak kullandıkları bu yolun hem tasarruf anlamında hem de zaman anlamında önemli bir çalışma olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.