Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafa adaptasyon eğitimi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:22
Kaynak: İHA
Esnafa adaptasyon eğitimi

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ADAPTESK Projesi ile toplamda 23 bin 250 esnafa adaptasyon eğitimi verileceğini söyledi. Çeşitli meslek guruplarında günümüz iş dünyasına adaptasyonu sağlamak için verilen eğitimlerden ilki olan ahşap alanında CNC Tezgah eğitimine katılan 26 kişiye belgeleri verildi.

 

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ADAPTESK Projesi ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Ankara, Gaziantep, Bursa, Mersin, Şanlıurfa, Manisa, Ordu, Erzurum illerinde 23 ay boyunca 8 pilot ilde toplam 23 bin 250 esnaf ve sanatkarla doğrudan eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. ADAPTESK esnaf ve sanatların uyum yeteneğinin arttırılması projesi ile esnaf ve sanatların mesleki ve kişisel gelişimleri sağlanarak günümüz iş dünyasına adaptasyonları da sağlanmış olacak. Birlik bünyesinde mevcut mesleki eğitim personeli, birlik ve odaların personeli, birlik ve odaların yöneticileri, odaların üyeleri ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim alabilecek.

8 PİLOT İLDEN BİRİSİ DE GAZİANTEP

Proje kapsamına alınan 8 pilot illerden birisi olan Gaziantep’te GESOB tarafından faaliyetleri sürdürülen 3 ayrı mesleki eğitim merkezinde, CNC Tezgah dahi ahşap sektöründe ihtiyaç duyulan tüm tezgahların bulunduğu komple yeni bir Ahşap İşleri Eğitim Atölyesi, 21 bilgisayarlı, Ahşap İşleri Tasarım Laboratuarı, 30’ar kişilik 2 ayrı teorik derslik, Mesleki Eğitim Merkezlerimizin yönetici ve eğitimcileri için büro donanımları, 1 adet MIG-MAG Kaynak Simülasyon Cihazı ayni hibe olarak temin edilip kurulmuştur.

Birlik ve oda yöneticileri ile birlikte alınan kararla ihtiyaç duyulan bilgi alanında eğitim verileceğini söyleyen Gaziantep Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Birlik ve Oda Yöneticileri ile birlikte personel ve üyelerin katılımı ile konunun uzmanları tarafından mesleki ve kişisel gelişim eğitim ihtiyaçları için anketler yapılmış, mevcut durum tespit edilmiştir. Belirlenen sonuçlar doğrultusunda eğitim programları düzenlenmektedir. Gaziantep ilimizde faaliyet gösteren 3 bin 180 esnaf-sanatkarımızın, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda bir dizi eğitimlere katılarak kendilerini ve çalışanlarını günümüz iş dünyasının şartlarına adapte edecekler ve gelişmelere yabancı kalmayacaklardır” açıklamalarında bulundu.

26 KİŞİNİN BELGESİ VERİLDİ

ADAPTESK projesi olarak hayata geçen proje ile öncelikle ahşap sektöründe faaliyet gösteren esnaflara CNC Tezgah eğitimleri verildiğini söyleyen Başkan Küsbeoğlu, “Bu amaçla ADAPTESK Projesi kapsamında devam eden eğitim programlarından, Ahşap İşleri sektöründe faaliyet yürüten esnaf ve sanatkarlara yönelik düzenlenen CNC Tezgahlar konulu ilk eğitim programı 26 kişinin katılımı ile tamamlanmış olup belgeleri GESOB Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen törenle verilmiştir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.