Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Et borsası binası yükseliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) işbirliğinde Türkiye’nin en büyük ve en modern Et Borsası kurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:53
Kaynak: İHA
Et borsası binası yükseliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla Et Hali’ni de içerisine alan Türkiye’nin en kapsamlı Et Borsası kente, kazandırılacak. Üretimde hizmet kalitesini artıracak tüm modern teknik donanımların düşünüldüğü Et Borsası, Gaziantep’in etle markalaşmış kimliğine yakışacak. Kaba inşaatının tamamlandığı yeni Et Borsası’nda, 52 kasap, 14 sakatat ve 4 kuyruk saklama deposu, kasaplar odası, restoran ve sosyal tesisler bulunacak. 25 Aralık Sanayi Sitesi’nin yanında yapılan Et Borsası’nın, 2019’un Mart ayında hizmete alınması planlanıyor.

Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek olan Et Borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin daha da artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak. Her türlü konforun düşünüldüğü borsada, tartım işleminden sonra etler monoray sistemleriyle belirlenen noktalara taşınacak, gıda mühendislerinin onayından geçtikten sonra damgalanacak. Tescili yapılacak et, tamamen kapalı ortamda işlem gördükten sonra sahibine ulaştırılacak. Binada, soğuk hava deposu bulunan bir salon yer alacak. Etler, teşhir salonunda satışa sunulacak. Etlere el değmeden sağlıklı ve güvenli bir şekilde sofralara gelecek. Et üreticileri yeni hizmet alanlarında daha nezih ve hijyenik ortamlarda çalışma imkanı bulacak. Et Hali ve Et Borsası’nın yeri Milli Emlak’tan, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin andından yapımına başlanan Et Borsası, gıda sektörüne farklı bir hava kazandıracak.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.