Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EYT’lilerin Emekliliği Komisyonda Bekletilmekte

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2021 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:34
Kaynak: İHA
EYT’lilerin Emekliliği Komisyonda Bekletilmekte

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Hükümete çağrıda bulunarak, “Kronik rahatsızlığı olan öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler, işçiler, memurlar Covit-19 salgınında en riskli grupta. Emeklilikte yaşa takılanlar arasından ilk etapta kronik rahatsızlığı olan çalışanlar için Covit-19 süreci de göz önünde bulundurularak emeklilik hakkı tanınmalı” dedi. 

Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğunu gerekçe gösteren Yılmazkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e “Kronik rahatsızlığı olan öğretmen, sağlık çalışanı, polis, işçi, memur ve tüm çalışanların prim gün süresini doldurmalarına rağmen emeklilikte yaşa takılanları, Covit-19 riskini göz önünde bulundurularak emekli etmeyi planlıyor musunuz” diye sordu.

“Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğu bilimsel olarak da ortaya konmuşken, iktidarın binlerce insanın hayatını riske atması kabul edilebilir değildir” diyen Yılmazkay, EYT’ye takılıp ta kronik hastalığı olan binlerce çalışanının emekliliklerinin önündeki yasal engellerin biran önce kaldırılmasını istedi.

2018 YILINDAN BERİ KOMİSYONDA!

Daha önce konuyla ilgili kanun teklifi de veren Yılmazkaya, “Kronik rahatsızlığı olan insanların COVİT-19 nedeniyle yaşanması muhtemel sağlık risklerinden ötürü tedirgin oldukları görülmektedir. Ben EYT’lilerin emekli edilmesi için kanun teklifi verdim ama AKP ve MHP’nin konuyu dikkate almamasından dolayı maalesef 2018 yılından beri komisyonda bekletilmektedir!

Yapılacak basit bir yasal düzenlemeyle, kronik rahatsızlığı olup ta pirim ve gün sayısını doldurmuş olan insanların emekliliklerinin önündeki engelin kaldırılması, doğru bir adım olacaktır. Bu konuda yapılacak bir düzenleme nebzede olsa beklentileri karşılayacaktır.

Özellikle sağlık çalışanları, öğretmenler ve diğer EYT’liler gibi birçok çalışanın pandemi sürecinde riskli meslekler içerisinde olduğu, yaptıkları işlerin birçok kişiyle teması gerektirdiği ortadayken, bu süreçte bulaş riskinin fazla olduğu mesleklerde çalışan, kronik rahatsızlıkları olanları göz ardı etmemeli ve bunlara emeklilik hakkının biran önce tanınması gereklidir.

Emeklilikte yaşa takılanlar arasından ilk etapta kronik rahatsızlığı olan çalışanlar için Covit-19 süreci de göz önünde bulundurularak emeklilik hakkı tanınması gerek” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.