Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fadıloğlu: “Engelsiz bir ilçe hedefiyle çalışıyoruz”

Engelli vatandaşları hayata bağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi, hayatı kolaylaştıracak adımlar atmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:27
Kaynak: İHA
Fadıloğlu: “Engelsiz bir ilçe hedefiyle çalışıyoruz”

Şehitkamil Belediyesinin hediye ettiği akülü ve manüel tekerlekli sandalyeler, engellilerin yüzünü güldürüyor. Engellileri mutlu etmek adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Her çalışmamızda engellilerimizi düşünüyoruz. Engellilerimiz için engelsiz bir ilçe hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

 Yürüttüğü insan odaklı çalışmalarla ‘sosyal belediyeciliğin’ önemli örneklerine hayat veren Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunmaları ve geleceğe güvenle bakmaları için çalışmalarına devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi, armağan ettiği akülü ve manüel tekerlekli sandalyeler ile engelli vatandaşların hayat standardını arttırmayı, kaliteli bir yaşam sürmelerini ve daha fazla sosyalleşebilmelerini hedefliyor. Şehitkamil Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar, engelliler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 SORUNLAR HEPİMİZİN ORTAK SORUNUDUR

Engelleri kaldırmak adına tüm gayretleriyle çalıştıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları en doğal haklarıdır. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

 AMAÇ; ENGELLİLERİ RAHAT ETTİRMEK

Hayata geçirdikleri proje ve çalışmalarda engelli vatandaşları düşünerek hareket ettiklerini kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye kurmak için çalışmalıyız. Son yıllarda yapılan tüm düzenleme ve uygulamalar, engellilerimizin hayatını kolaylaştırmaya yöneliktir. Biz de Şehitkamil Belediyesi olarak yaptığımız yatırım ve hizmetleri, engelli vatandaşlarımızın da kolayca istifade edebileceği şekilde planlıyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarında birinci önceliğimiz dezavantajlı gurupların rahatlığını sağlamaktır. Kaldırım, yol, piknik alanı gibi yerlerdeki çalışmalarımızda bu standartlara büyük önem veriyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımıza; sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

 ENGELLER, TERAPİ HAVUZU İLE AŞILIYOR

Alleben Yüzme Havuzu Engelli Terapi Merkezi ile özel sporcuların başarılarına tanıklık etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu projesinde özel olarak tasarlanan ve tesisin faaliyete geçtiği ilk günden bu yana engelli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı çocuklarımızın uzman eğitmenler eşliğinde özel çalışmalara tabi tutularak ücretsiz olarak faydalandıkları tesiste gerçekleştirilen periyodik eğitimler, katılımcıların su terapisiyle hayata tutunmalarını sağlıyor. Engelli terapi havuzunda düzenli olarak eğitim gören ve bu eğitimlerin sonucunda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Şampiyonlarında birçok derece elde etmiş sporcuyu bünyesinde barından tesisimizden çok sayıda engelli vatandaşımız faydalandı. Alleben Yüzme Havuzu Engelli Terapi Merkezimizde gerçekleştirilen çalışmalara düzenli olarak katılan özel sporcularımız, bir yandan sosyal hayata tutunurken bir diğer yandan da elde ettikleri başarılarla sporcu kimliklerine kavuşarak ailelerine ve su sporları camiasına büyük gururlar yaşatıyor” açıklamasında bulundu.

 ENGELLİLERİMİZE VEFA DUYGUSUYLA HİZMET VERİYORUZ

Şehitkamil Belediyesi olarak uyguladıkları ‘Vefa Hizmeti’ ile engellilerin evdeki tüm ihtiyaçlarını karşıladıkları bilgisini veren Başkan Fadıloğlu, “Vefa Hizmeti projesi sayesinde ulaştığımız bakıma muhtaç engellilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyoruz. Vefa Hizmeti projemiz, ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan engellilerimiz için uyguluyoruz. Vefa Hizmeti projesi kapsamında engellilerimize; evde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni hizmetleri gibi birçok yardımda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.