Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FADILOĞLU, ESNAFA PİLAV İKRAM ETTİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla cuma namazı sonrası binlerce esnafa pilav ikramında bulundu. Esnaf, gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:45
Kaynak: İHA
FADILOĞLU, ESNAFA PİLAV İKRAM ETTİ

Şehitkamil Belediyesi, Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan Türk milletinin köklü geleneklerinden biri olan ‘ahilik’ geleneğini yaşatmak için çeşitli faaliyetler düzenlemeyi sürdürüyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, cuma namazı sonrası Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı ile birlikte kazanın başına geçerek esnafa pilav ikramında bulundu. Pilav dağıtımı KÜSGET Sanayi Merkez Cami, Beşir Bilgiç Cami, Esnaf Mescidi ve Zübeyir Bin Avvam Camisinde yapıldı.

 "AHİLİK KÜLTÜRÜMÜZÜ BUGÜN DE YAŞATMAK İSTİYORUZ

Düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ahilik Haftası dolayısıyla esnafımıza Cuma namazı sonrasında etli pilav dağıtımı gerçekleştirdik. Özellikle esnafımızın çok yoğun olduğu KÜSGET bölgesinde bu organizasyonu düzenledik. Geleneğimizde usta, kalfa, çırak ilişkilerinin devamı noktasında ‘ahilik’ etkinliklerini önemsiyoruz. Ahilik kültürümüzü bugün de yaşatmak istiyoruz. Ben organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 "BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Etkinliği değerlendiren Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, “Sağ olsun Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla sanayi sitesindeki esnafa dönük pilav dağıtımı yaptı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Belediyemiz, esnafa her konuda gereken desteği sağlıyor. Başkanımız da bir esnaf çocuğu olduğu için ‘ahilik’ kültürünü yaşatma anlamında hassas davranıyor. Önümüzdeki yıllarda da bu geleneğin artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

ESNAF ETKİNLİKTEN MEMNUN OLDU

Şehitkamil Belediyesi tarafından ahilik kültürünün yaşatılması adına gerçekleştirilen faaliyetlerden memnun olan esnaf, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti. Bu tür faaliyetlerin düzenlenmesi gerektiğini ifade eden esnaf, gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.