Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FİLİZ: “TÜRK DİLİNİ KULLANIP, YAŞATALIM”

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, Türk Dil Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2019 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:17
Kaynak: İHA
FİLİZ: “TÜRK DİLİNİ KULLANIP, YAŞATALIM”

Milletvekili Filiz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizin gelecekte varlığını sürdürebilmesi için Türk dilinin kullanılıp, yaşatılıp, korunması hayati önem arz etmektedir” dedi.

Mesajında Türk dilinin, Türk Milletinin geleceği için hayati önem taşıdığına dikkat çeken, Filiz, özelikle son dönemde artan yabancı levha kullanımına tepki göstererek, geçmişte Karamanoğlu Mehmet Bey, Atatürk ve Peyami Safa gibi Türk toplumunun önde gelen isimlerinin konunun hassasiyetiyle ilgili uyarılarını anımsattı.

Filiz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu bayram, Türk Milleti'nin en önemli bayramlarından biridir. Ulu Önder Atatürk "Türk Milleti'nin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve kolay olabilecek bir dildir. 'Türk' demek dil demektir. Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk Milletindenim diyen kişi her şeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır" diyerek dilin önemini birçok kez vurgulamıştır. Yabancı hayranlığı, kompleks, zorunluluk ya da keyfiyet sebebi her ne olursa olsun ülkenin dört bir yanını yabancı levhalarla donatıp, kendi dilini ikinci plana bırakan kalabalığın özüne dönüp, kendi diline sahip çıkması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizin gelecekte varlığını sürdürebilmesi için hayati önem arz etmektedir. Zira; Peyami Safa'nın da ifade ettiği gibi… Dilini kaybetmiş bir millet, her şeyini kaybetmiş demektir. Karamanoğlu Mehmet Bey de "Bugünden sonra divanda, dergahta ve dergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır " diyerek bu konudaki hassasiyeti 1277 yılında dile getirmiştir. Bu duygularla Türk Dünyasının 26 Eylül Türk Dil Bayramı kutluyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.