Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filiz, YSK’nın kararını eleştirdi

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi yönünde verdiği kararı eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:04
Kaynak: İHA
Filiz, YSK’nın kararını eleştirdi

Milletvekili Filiz yaptığı yazılı açıklamada, kurulun vermiş olduğu bu kararla seçmenin iradesini “hiçe” saydığını ve millet iradesine darbe yapıldığını belirtti.

Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, YSK’nın almış olduğu bu karara göre, Türkiye’deki tüm sandık kurullarının başkanlarının kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çektiği açıklamasında, ”Bu karardan yola çıkarak, sadece 31 Mart seçimleri değil, yakın zamanda yapılmış Anayasa değişikliği referandumu ve 24 Haziran seçimlerdeki sandık kurullarının da incelenmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. YSK tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinin iptaline yönelik aldığı karar sonrası Türk demokrasisinde kapanması güç yaralar açıldığını kaydeden Filiz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

”Bu kararla demokrasi geleneğine sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz uluslararası kamuoyunda küçük duruma düşürülmüştür. Ayrıca bu kararın ekonomimizde olumsuz etkiler yaratacağı da açıktır. Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimleri için tek zarf içinde oy kullanıldı. Peki, o zarfların atıldığı sandıkların başkanları, aynı kişiler değil miydi? Aynı kurulların denetimindeki dört oy pusulası varken, bunların içinde, sadece kaybedilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçlarını seçip, o sonucu iptal etmek vicdana ve adalete uygun değildir. ‘Aynı zarfta 3 oy pusulasında sandık kurulu, kanuna uygun hareket etmiş, fakat diğer 1 oy pusulası için sandık kurulu hukuk dışına çıkmıştır’ anlayışıyla seçimin iptal edilmesi kamu vicdanında karşılık bulmamıştır. Bunu yenilenecek seçimde hep beraber yaşayıp, göreceğiz.”

Milletvekili Filiz, Demokrasinin evrensel değerlerinin açık olduğunu, yargının ve siyasetin bu değerlere müdahale hakkının olmadığının altını çizdiği açıklamasını, “Böyle bir müdahale sandığa, seçimlere, dolayısıyla millet iradesine yapılmış sivil ve siyasi bir darbedir. Ve biz darbelerin her türlüsünü, tümüyle reddediyoruz” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.