Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırat Çakıroğlu anıldı

Ülkü Ocakları Gaziantep Üniversite Teşkilatı, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun şehadetinin 3'ncü yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi'nde ve Kendirli Kültür Merkezi'nde bir anma töreni gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 01:29
Kaynak: İHA
Fırat Çakıroğlu anıldı

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Önünde Fırat Yılmaz Çakıroğlu için düzenlenen törende Çakıroğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi gezildikten sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun şehadetinin 3'ncü yıl dönümü nedeniyle Ülkü Ocakları Gaziantep Üniversite Teşkilatı tarafından düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ve Ülkü Ocakları üyesinin katıldı.

VATANI İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADI

Resim Sergisi ve Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran bir basın açıklamasında bulundu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Sağcı, solcu, dindar, entelektüel her öğrencinin sevdiği saygı duyduğu bir yiğit olduğunun altını çizen Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, PKK terör örgütünün sözde öğrenci militanlarının karşısına Allah'ın kılıcı olarak dimdik dikilen bir yiğit olduğunu söyledi.

Yozbatıran "Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Dini ve Milli değerlerini en üst seviyede yaşayan bir vatan evladıydı. Bölücü terör örgütünün sözde saldırganlığına maruz kalan herkesin yanında olan Ege'de bir ülkücüydü. Her hayırlı işte bayrağıyla en önde samimi bir neferdi. Ege Üniversitesinde Vatanını, Bayrağını, Dinini ve Devletini seven herkesin reisiydi.

Ağabeyleri de 70'li yıllarda camiye bomba atılmasın diye nöbet tutarken can vermişlerdi. Peygamber Efendimize hakaret yazılan üniversite kapılarına asılan pankartları yırtarak okullara girerken can vermişlerdi. Ağabeyi Ertuğrul Dursun Önkuzu'nun şehadetini okuyarak büyümüştü. Elbette herkes severdi vatanını, ama ülkücülük; Vatan için ölümü göze alabilmekti. Ağabeylerinden böyle öğrenmişti, ve öyle de yaptı, Vatanı için gözünü kırpmadı. O 'da feda olan yiğitlerden biriydi, ilk değildi, elhamdülillah son 'da olmayacak.

Unutmayınız; Fırat artık Ağrı'dan başlayıp Basra'ya dökülen bir nehrin adı değildir sadece;

Bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir'den doğup Ege'ye dökülen ismidir.

Sen rahat uyu şehidim. Can yakanların canlarının yanacağı gün elbette gelecektir. Gün gelecek bu devran biiznillah dönecektir. Bağrına taş basanlarda bir gün hesap soracaktır. Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, Ay Yıldızlı bayrağımızın altında yaşayarak ihanet edenler hesap verecekler muhakkak" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.