Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılacak

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:08
Kaynak: İHA
Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 20-22 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında Dünya Gastronomi Kenti Gaziantep'in Mutfak Kültürü Ödüllü Fotomaraton Yarışması düzenlenecek. Yarışmada, fotoğraf kareleriyle anlatılacak Antep'in eşsiz mutfak kültürü, ölümsüzleştirilecek.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'nda 116 şehir arasında yer alarak adını tüm Dünya'ya duyuran Gaziantep'i şimdiden "Gastroantep" adıyla bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Gastronomi Festivali'nin heyecanı sardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in öncülüğünde, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından desteklenen gastronomi festivalinin her anı dolu dolu geçecek. 3 gün boyunca devam edecek festivalle, Antep mutfağının kokusu ve lezzeti şehri saracak. Bu kapsamında, Dünya Gastronomi Kenti Gaziantep'in Mutfak Kültürü Ödüllü Fotomaraton Yarışması'yla halkın gözüyle Antep sofrası fotoğraflanacak, yeniden keşfedilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, 20 Eylül 2018 Perşembe Günü saat 09.00'da Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda kayıt işlemlerini yaptırabilecek. 21 Eylül 2018 Cuma Günü saat 23.00'a kadar yarışmacılar, fotoğrafını teslim edecek, jürinin onayına sunulacak. 22 Eylül 2008 Cumartesi Günü saat 16.00'da dereceye giren yarışmacılar, çeşitli para ve plaketle ödüllendirilecek. Yarışmada birinciye 6 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye ise 1500 lira para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmada mansiyon ödülü 500 lira olarak belirlendi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.