Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbol oynamak onlar için büyük keyif

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 5. Geleneksel Futbol Cumhuriyet Kupası, yeşil sahanın genç yıldızlarını büyük futbol sevgisiyle bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 19:04
Kaynak: İHA
Futbol oynamak onlar için büyük keyif

Organizasyonda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin yakın takibine giren yıldız kramponlar, ekim ayı sonuna kadar devam edecek müsabakalarda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Gaziantep Şubesi'nin (TÜFAD) iş birliği içerisinde organize ettiği 5. Geleneksel Futbol Cumhuriyet Kupası, Gazikent Stadyumu'nda oynanan ilk hafta müsabakalarıyla start aldı. 12 farklı spor kulübünden 240 sporcunun mücadele edeceği organizasyonda TÜFAD tarafından görevlendirilen antrenörler, genç yetenekleri mercek altına alacak. Farklı forma renkleriyle ortak futbol tutkusuyla yeşil sahada buluşan futbolculara uzman eğitmenler tarafından takım olma bilinci, resmi müsabaka kuralları, rakibe ve seyirciye saygı gibi konular da anlatılacak. Şehitkamil Belediye Başkanlığınca organizasyon sonrasında derece sıralamalarına bakılmaksızın tüm takımların sporcularına çeşitli ödüller verilecek.

YEŞİL SAHADA BİR ATÖLYE, BİR FABRİKA MANTIĞI

Spor alanında faaliyet gösterdikleri her branşta olduğu gibi futbol branşında da bir fabrika modeliyle çalıştıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeşil sahada büyük bir katılımla düzenlenen 5. Geleneksel Futbol Cumhuriyet Kupası ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Spor alanında faaliyet gösterdiğimiz her branşta olduğu gibi futbol branşında da bir atölye, bir fabrika mantığı ile çalışıyoruz. Arzumuz sporcularımızın en nitelikli eğitimi en iyi şartlarda alması. Bu nedenle sadece Şehitkamil Belediye Spor Kulübü bünyesinde değil, şehrimizin farklı spor kulüplerinde spor yapan çocuklarımızı ve gençlerimizi düzenlediğimiz geleneksel organizasyonlarla ortak bir paydada buluşturuyoruz. Müsabakalarda sonuçlardan çok daha önemlisi sporcularımızın yarışmacı kültürü, centilmence yarışmayı, saha içinde ve saha dışında toplumumuzun gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde davranışlar sergilemeyi öğrenmeleridir. Bir değer yandan TÜFAD tarafından görevlendirilen teknik adamlarımız, yetenek keşfi yaparak teknik ve taktik anlamda akranlarına göre bir adım daha önde olan sporcularımızı üst kategorilerdeki kulüplere yönlendiriyorlar. Kupada gerçekleştirilecek tüm müsabakalarda görev yapacak tüm antrenör, sporcu ve hakemlerimize başarılar diliyorum. Sakatlıklardan uzak, dostlukların pekiştiği bir müsabaka dönemi olmasını ümit ediyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.