Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAFUR UZUNER'İN SERGİSİNE İLGİ

Ressam Gafur Uzuner'in, Sanko Sanat Galerisi'nde 17 Mayıs'ta açtığı "Kırmızı" temalı 26'ncı kişisel resim sergisi, 14 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:38
Kaynak: İHA
GAFUR UZUNER'İN SERGİSİNE İLGİ

Oyuncu kökenli olan, birçok filmde rol alan ve televizyonda program sunan Uzuner, eğitimini aldığı ve "sevgisine içinde çok ayrı bir yer ayırdığı"nı belirttiği resmi bırakmadığını söyledi.

Suluboya ve akrilik boya ile hazırladığı eserlerinden bazılarını Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğuna işaret eden Uzuner, "Olağandışılıktan hareketle gökyüzünde ve sularda kırmızı rengi kullandım. Gökyüzünde uçan balıkları tasvir ettim. Ana tema kırmızıyı kullandım" dedi.

Seyahat ederken gidip gördüğü yerlerdeki izlenimlerimi kendince resmedip sanatseverler ile paylaştığına vurgu yapan Uzuner, "Resim yaparken çok keyif alıyorum. Umarım Gaziantepli sanatçı ve sanatseverler de sergimi gezerken keyif almışlardır" diye konuştu.

Resim ve oyunculuk çalışmalarını İstanbul'da yaptığını anımsatan Uzuner, resimlerindeki hâkim kırmızı tonların; enerji, cesaret kararlılık ve şehir hayatındaki hareketliliği vurguladığının altını çizdi.

Eserlerinin geniş satıhta alabildiğine derinlikleri olan biraz da fütürist çağrışım yapan suluboya deneyimlerinin izlerini taşıdığını anlatan Uzuner, şöyle devam etti:

"Eserlerimde mutlak güzellik arıyorum. Tasarlamadan, özümsemeden gerçeğin kendisine ulaşılmaz. Bu bağlamda yeni sergimi hazırlarken içselleştirdiğim ve yaptığım bilinçli seçimlerle sanatsal güzellikleri kendi birikimimle birer nesneye dönüştürdüğüm resimlerimi izlenime sunuyorum."

Uzuner'in 35 eserinin yer aldığı sergisi, Sanko Sanat Galerisi'nde, 14 Haziran'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.