Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAPSHOES 23. kez kapılarını açacak...

Türkiye'de ayakkabı sektörünün kalbinin attığı en önemli üretim merkezlerinden birisi olan Gaziantep, ''23. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)'' açılışı için gün sayıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:56
Kaynak: İHA
GAPSHOES 23. kez kapılarını açacak...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen ''23. GAPSHOES Kış Fuarı'', 20 Temmuz Çarşamba günü açılacak.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde saat 14.00'de açılış töreni gerçekleştirilecek fuarda, Gaziantepli firmalar ile birlikte Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa illerinden gelen erkek, kadın, çocuk, spor, iş emniyet, askeri ayakkabı üreticilerinin yanı sıra saraciye, ayakkabı yan sanayi, deri ve ayakkabı makine üreticileri stant kuracak.

Temsil edilen firma sayısının 130, marka sayısının 300 olduğu fuara, yurt içinden profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri gibi birçok ülkeden ziyaretlerin gelmesi bekleniyor.

''AYAKKABI SEKTÖRÜ POTANSİYELİNİ KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMELİ''

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, ayakkabıcılığın ülkemizde önemli bir sektör olduğunu ifade ederek, bugün 500 milyon çifti bulan üretim kapasitesiyle ekonomiye büyük bir fayda, binlerce kişiye ekmek kapısı sağladığını belirtti.

Sektörün katma değeri yüksek ürünler üreterek kapasite kullanım oranını artırması ve dünya pazarlarından daha fazla pay alması gerektiğine işaret eden Konukoğlu, firmaların kendilerini ve ürettikleri ürünleri tanıtması için fuarları katılması gerektiğinin altını çizdi.

Konukoğlu, ''Bu sebeple, yılda iki defa yaz ve kış sezonları için uluslararası fuar düzenliyoruz. Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük ve en önemli fuarları arasında yer alan GAPSHOES, ürünlerini alıcılarla buluşturmak, yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni ihracat pazarlarına açılmak isteyen firmalarımız için fırsatlar sunuyor'' dedi.

Ayakkabı sektörünün geleceğinin markalı ürünlerde olduğunu dile getiren Konukoğlu, ''Şehrimiz ve ülkemizin ekonomik gücü, yüksek katma değerli üretimi ve ihracatı artırmaktan geçiyor. Ayakkabı sektöründe de bu potansiyel var. Sektörün bu potansiyeli katma değere dönüştürdüğü, pazarlamaya daha fazla önem verdiği takdirde ihracat değerini katlayacağına inanıyorum'' sözlerine yer verdi.

GSO Başkanı Konukoğlu, GAPSHOES Fuarı'nın verimli, güzel ve başarılı geçmesini diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.