Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAPSHOES FUARI’NIN ARDINDAN

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2019 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:55
Kaynak: İHA
GAPSHOES FUARI’NIN ARDINDAN

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 11-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 30. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nı (GAPSHOES) 40 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, firmaların fuardan memnun kalmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Adnan Ünverdi, GSO, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın ardından yaptığı değerlendirmede fuarın sektöre, kentimize ve ülkemize büyük moral olduğunu belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

Fuar öncesi 40 bin ziyaretçi hedefi koyduklarını ve bunu başardıklarını dile getiren Adnan Ünverdi, “Yapılan çalışmalarla yılda iki kez düzenlediğimiz GAPSHOES fuarımızı uluslararası boyuta taşıdık. Ayakkabıda söz sahibi olan kentimizde düzenlediğimiz fuarımız bundan sonraki süreçte daha da büyüyecek. Böylesi bir fuarın kentimizde düzenlenmesinde önemli sacayaklarını oluşturan Akort Fuarcılık’a, KOSGEB’e, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

- AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜLYA AKKAYA:

Fuarların Gaziantep’in ve ülkemizin ekonomisindeki önemine işaret eden Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ise, “Gaziantep Sanayi Odası ile 2000 yılında ilk kez düzenlediğimiz fuarımızın bugünlere gelmesi bizi gururlandırıyor. Bu fuar, ekonomisi güçlü Gaziantep’i dolayısıyla güçlü Türkiye’yi gösteriyor. Beraber çok daha iyi hedeflere yürümek için bundan sonraki süreçte de Gaziantep’imizin ve Türkiye’mizin kazanması için çalışmaya devam edeceğiz. Bize destek veren bütün kamu, kurum kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuarın, Suriye, Cezayir, Rusya, Mısır, Bulgaristan, Türkmenistan, İran, Tunus, Irak, Filistin, Yunanistan, Arnavutluk, Kırgızistan, Libya, Çin, Katar, Kazakistan, Lübnan, ABD, Yemen, Tacikistan, Ukrayna, Kosova, Dubai ve İtalya'dan çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını kaydeden Akkaya, “Firmaları tek tek dolaştık ve istişarelerde bulunduk. Firma temsilcileri fuardan memnun olduklarını belirterek, yeni ürünlerini tanıtma, ikili ticaret ve yeni işbirlikleri ile verimli bir fuar geçirdiklerini söylediler” şeklinde konuştu.

Fuara katılan firma sayısının 300 olduğunu dile getiren Akkaya, başta Gaziantepli firmalar olmak üzere, Adana, Bursa, Çankırı, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Osmaniye, Samsun ve Şanlıurfa, doğrudan yabancı ülkelerden de Çin, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, İran, Cezayir, Fas, Mısır, Sudan, Özbekistan ve Rusya’dan katılımın olduğunu söyledi.

-FİRMALAR FUARDAN MEMNUN AYRILDI

Dört gün boyunca büyük yoğunluk yaşanan fuarda üreticiler, 2020 yaz modası ürünlerini tanıtma imkanı bulduklarını kaydederek, fuarın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akınal Ayakkabıcılık San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal, 30. Gapshoes Fuarı’nın çok güzel geçtiğini belirterek, “Gaziantep’ten yaptığımız ihracatta ayakkabı sektörünün önemli payı bulunuyor. Bu noktada fuara gelen ziyaretçi sayısından ve yapılan iş bağlantılarından dolayı memnunuz. Diğer arkadaşların da memnun olduğunu düşünüyorum. Faiz oranlarının düşmesi ve dövizin kontrol altında tutulması ile inşallah sektörlerimiz daha da iyi olacak” dedi.

Bursa’dan fuara katıldıklarını kaydeden Aksulu Ayakkabıclık’tan Nezih Aksulu, “1959 yılından beri faaliyette olan bir firmayız. Fuardan memnunuz. Ortadoğu’dan gelen müşterilerin ve diğer ziyaretçilerden dolayı fuara devamlı katılmayı düşünüyoruz. Yeni müşterilerle tanıştık. Mevcut müşterilerimize ilave olarak her geldiğimizde yeni müşteriler de kazanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Konya’dan geldiklerini belirten Nazım Can Ayakkabıcılık’tan Ömer Can da fuardan gayet memnun olduklarını kaydederek, “Gerek fuarcılık şirketinden, gerekse diğer organizasyonlardan çok memnunuz. Bu bizim katıldığımız ilk fuar. Bundan sonra Gaziantep’te düzenlenecek fuarlara devamlı katılmak istiyoruz” diye konuştu.

GAPSHOES Fuarı’nın çok güzel geçtiğini ve memnun kaldıklarını dile getiren Luxter Ayakkabı ve Terlik’ten Muhammet Abo Khashabe ise, “Baya bir sipariş aldık. Fuara ilk kez katılıyorum. Yabancı müşterilerin gelmesi bizi ayrıca mutlu etti” şeklinde konuştu.

İstanbul’dan fuara katılan Servet Ayakkabı’dan Nejdet Yirşen de, 5-6 yıldan beri fuara katılım sağladıklarını ifade ederek, “Bayan ayakkabı üretimi yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçileri ağırladık. Önümüzdeki yıl da katılacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yağmur Ayakkabı’dan Yusuf Yavşan da fuara 2011 yılından beri Kahramanmaraş’tan katıldıklarını ve fuarın çok faydasını gördüklerini belirterek, “Bu fuar daha da olumlu geçti. Çok güzel iş yaptık. Mükemmel bir fuar oldu. Her yıl da katılmayı düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.