Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GATİK’te cumhuriyet coşkusu

Gaziantep Tenis İhtisas Kulübü (GATİK), Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği, Gaziantep Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Gaziantep Kulübü ve ODTÜ Mezunları Derneği, cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümünü büyük bir coşku içinde kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 07:25
Kaynak: İHA
GATİK’te cumhuriyet coşkusu

İKİ GAZİ GATİK’TE BULUŞTU

GATİK’te gerçekleştirilen kutlamada, Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor öğretim görevlisi Celal Pekdoğan, “Gazi Mustafa Kemal ve Türkiye Cumhuriyeti” başlıklı bir sunum yaptı. Pekdoğan, sunumunda tarihsel olarak cumhuriyetin ilan edilmesinin aşamalarını ve Atatürk’ün büyük iradesi ile çağdaş medeniyetleri hedefleyen cumhuriyetle gerçekleştirilen devrimleri anlattı. Gazi kentte, Gazi’yi anlatmanın onurunu yaşadığını ifade eden Pekdoğan, “Atatürk cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR DİNLENDİ

Gramofon Han’ın sahibi Mehmet Özcan’ın hazırladığı, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ dinlenirken, cumhuriyetin bekçisi olan kitle duygu dolu anlar yaşadı. Zaman zaman şarkılara birlikte eşlik edilerek, Anadolu’nun tınıları ve renkleri hep birlikte hissedildi.

Mehmet Özcan’ın, ulu önder Atatürk’ün vefat ettiği 10 Kasım 1938 tarihli gazetelerin haber kupürlerinin yer aldığı sergi de büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet kutlaması, hep birlikte İzmir Marşı’nın söylenmesi ve Doktor Öğretim Görevlisi Celal Pekdoğan’a, GATİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Sadi Kaleoğlu’nun plaket vermesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.