Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN ile Eğitime Sınırsız Eğitim Derneği arasında protokol

Gaziantep Üniversitesi ile Eğitime Sınırsız Eğitim Derneği (MIDAD) arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde MIDAD, Gaziantep Üniversitesi’nin Suriye’deki birimlerinin faaliyetlerine destek sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2020 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:05
Kaynak: İHA
GAÜN ile Eğitime Sınırsız Eğitim Derneği arasında protokol

Protokolün ana unsurunu öğrenci etkinlikleri, TÖMER kurslarının düzenlenmesi, YÖS sınav tanıtımı ve kursları, başarılı öğrencilere burs desteği, öğrencilere barınma ve ulaşım imkânı ve üniversite tarafından düzenlenen organizasyonlara katkı sağlanması oluşturuyor. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, güvenli bölgede, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksekokulu ve üç fakülte kurulduğunu hatırlatırken, “Üniversite olarak bölgeye ve tüm Arap Dünyası’na bilgi, bilim, irfan ve kültürel birikimi aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıca, sahip olunan yeterlilikleri ortak platformda buluşturarak insanlık ve temel değerlerin korunmasına, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine değer katmaya hizmet etme yolunda, bu protokolde olduğu gibi yeni adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

MIDAD Başkanı Azzam Khanji ise güvenli bölgelerde yükseköğretim çalışmalarının bölge açısından önemine dikkati çekerek, bölgenin geleceğini oluşturacak kadroların bu kurumlarda yetiştirildiğini söyledi. Gençlerin doğru bilgi birikimiyle tarihine, kültürüne sahip çıkacak bir nitelikte yönlendirilmesinin gerektiğini kaydeden Khanji, bu kapsamda Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretimin geliştirilmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.