Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE 640 İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE SPORTİF EĞİTİM

“Sağlıklı nesiller için bir adımda sen at” projesi, GAÜN futbol sahasında 64 ilk Öğretim Okulu’ndan 640 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 15:12
Kaynak: İHA
GAÜN’DE 640 İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE SPORTİF EĞİTİM

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sağlıklı nesiller için bir adımda sen at” projesi, GAÜN futbol sahasında 64 ilk Öğretim Okulu’ndan 640 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 

“Sağlıklı nesiller için bir adımda sen at” projesi kapsamında yapacağımız taramalarından sonra 120 öğrenciyi iki yıl boyunca yoğun bir spor temposuyla eğiteceklerini söyleyen GAÜN Öğr. Gör Tarkan Tuzcuoğulları, Gaziantep Üniversitesi olarak bu tür projeleri çok benimsediklerinin altını çizdi. Öğr. Gör. Tuzcuoğulları,”Amacımız yapacağımız spor eğitimiyle öğrencileri kaynaştırmak. Bu proje kapsamında 64 okulu ziyaret ettik. Gittiğimiz okullardaki öğrencileri farklı spor branşlarıyla tanıştırdık. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, ağız bakımı, diş sağlığı ve beslenme konusunda bilgilendireler yaptı. Belediyeler, ulaşım, yeme-içme gibi konularda projeye katkı sağladılar. Halk eğitimler, öğretim elemanları görevlendirdi. Gaziantep Üniversitesi olarak, 20 gönüllü öğrencimizle birlikte spor eğitimi yaptırıyoruz. Gaziantep Üniversitesinden proje kapsamında 460 öğrenciyi 2. Kez taramaya tabii tuttuk. Bu taramalarda Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitim Spor Meslek Yüksek okulundan 80 gönüllü öğrencimiz görev aldı. Bu taramalar sonucu 120 öğrenci iki yıl boyunca çok yönlü olarak sportif çalışmalar yapıp eğittikten sonra öğrencilere uygun olan branşlara yönlendireceğiz” İfadelerini kullandı.

GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Öztürk ve Öğr. Gör. Tarkan Tuzcuoğulları tarafından verilen eğitimler 6 Mayısa kadar sürecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.