Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE ANADOLU'DAN RENKLER KONSERİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından “Anadolu'dan Renkler” isimli Türk Halk Müziği Konseri dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:02
Kaynak: İHA
GAÜN’DE ANADOLU'DAN RENKLER KONSERİ

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen konserde konuşan GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, farklı değerlerimizi zengin bir unsur olarak görüp sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Doç Dr. Doğan, “Bizi biz yapan değerlerimizi, ortak paydalarımızı korumamız, yaşatmamız, unutmamamız ve yarın aktarmamız gerekiyor. Bu gece farklılıklarımızla bizleri gururlandıran ve özel bir gece yaşattıran Gaziantep Üniversitesi konservatuar bölümü öğrencilerini ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Söylemez, bu konserle Anadolu figürlerini müzikle yan yana getirmeye çalıştıkların söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Söylemez, “Türk tarihinde çok fazla kültür birikimi var. İslamiyet’le sentezleşen müzik kültürü zaman içerisinde Anadolu’da farklı bir kimliğe bürünüyor. Öğrencilerin derslerde kazanmış olduğu bu bilgi birikimini aktarmaları bakımından bu konseri düzenledik. Çalgı seçiminden repertuarın yapı taşlarına kadar her şeyi öğrencilerimiz yaptı. Bu konser ile öğrencilere sorumluluk verdik. Gaziantep Üniversitesi bu anlamda açık bir görüş kapısına sahip, aynı zamanda öğrencilerin etkin ve aktif olduğu ender üniversitelerden bir tanesi. Buda Gaziantep Üniversitesinin Entelektüel bir yapıya sahip olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı.

Konser sonunda GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sanat Yönetmeni Dr. Öğr. Üye Mehmet Söylemez ve koro şefi Mehmet Ali Zarifoğlu’na çiçek takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.