Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE BİR MOTİF BİR İNSAN PROJESİ TANITILDI

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:33
Kaynak: İHA
GAÜN’DE BİR MOTİF BİR İNSAN PROJESİ TANITILDI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan “Bir Motif Bir İnsan Projesi” tanıtım töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversiteler sadece eğitim yuvası değil aynı zamanda topluma yön veren ve toplumun önde giden bireyleridir. Eğer biz bugün bu projeleri birlikte yürütüyorsak toplumdan aldığımız güç ve aynı zamanda toplumun da bize gösterdiği teveccühten kaynaklanıyor” dedi.

300’ÜN ÜZERİNDE FARKLI PROJE UYGULANIYOR

Prof. Dr. Gür konuşmasında şunları söyledi: “Büyük bir proje ve bu projenin paydaşları içerisinde sadece Denetimli Serbestlik Müdürlüğü değil aynı zamanda bu işin mimarı olan Toplumsal Duyarlılık Projeleriyle marka değeri oluşturan Gaziantep Üniversitesi’nin de işbirliğiyle harika projeler çıkıyor. Biz bu konuda çok deneyimliyiz. Sadece Avrupa Birliği projelerinde değil SODES Projelerinde de büyük deneyimlerimiz var. Daha önceki projelerimizde büyük başarılar olduğu için SODES üzerinden yeni projemiz de desteklenmiş oldu. Üniversitemiz yaklaşık olarak 68 bin öğrenciyle yıllardır Toplumsal Duyarlılık Projelerini yapıyor ve kurumsallaşmış. 300’ün üzerinde farklı proje uygulanıyor. Ama emin olun ki bunların en başarılarından birisi de yine Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile beraber yaptığımız geçen yıl ki proje ve bu proje.”

Devletimizin her geçen gün daha güçlü ve gittikçe de güçlendiğini, sadece insanlarını korumak, kollamakla değil aynı zamanda suç işlemiş bile olsa hiçbir vatandaşını asla heba etmediğini belirten Prof. Dr. Gür, “Onları tekrar topluma kazandırmak adına her türlü çabayı sarf ediyor. Bu aslına bakıldığında dünyanın iftiharla gözlediği ve şaşkınlıkla izlediği bir tablo. Bir taraftan sosyal devlet olarak sağlıktan bütün insanları istifade ettiriyor. Amerika, İngiltere başta olmak üzere bundan el çekip, bu kaldırılamaz bir yük derken Türkiye bunu başarıyor. Diğer taraftan hasbelkader kaderin kurbanı olmuş ve suça teşvik olmuş sonra gerekli şekilde cezalandırılmak üzere tutuk evine bırakılmış insanların da yeniden rehabilitasyonu amacıyla topluma döndürülmesi için büyük projeler yapılıyor”

ÇOK SAYIDA KURS VE EĞİTİM VERİLECEK

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen törende GAÜN Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Remzi Öztekin proje hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Öğr. Gör. Öztekin, “Proje kapsamında, Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi Müdürlüğü tarafından sedef işleme, kilim dokuma eğitimleri ve kursları verilecek. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından da basketbol, voleybol eğitimleri veriliyor. Bu eğitim ve etkinlikler kapsamında proje ortağımız Gaziantep Üniversitesi’nin eğitmenleri eşliğinde, üniversitemizin atölye, spor salonları kullanılacak. Projemiz, düzenli işi olmayan hükümlülere meslek eğitimi vermek, sportif ve sosyal aktivitelerle topluma uyumlarının önündeki en büyük engeli ortadan kaldırmak ve böylelikle suçun tekrarını önlemeyi amaçlıyor”

Konuşmaların sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürü Leyla Karakülah ve Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Erdal Başçı tarafından 70 kursiyere hediyeleri takdim edildi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.