Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE KADIN TEMALI SERGİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla Kadın Temalı Sergi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:36
Kaynak: İHA
GAÜN’DE KADIN TEMALI SERGİ

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı, Resim, Seramik ile Sinema ve Televizyon Bölümü’nden öğretim elemanları ve öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen törenle açıldı. GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu’nun da katıldığı sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, “Fakültemizin işlerini çok beğeniyor ve bölümlerin bir arada bir sergi açabilmesinden oldukça mutluluk duyuyorum. Bu sergi hem günün anlam ve önemi, hem de fakültemizde açılışı yapılan ilk sergi olması sebebiyle hepimiz için çok özel. Önümüzdeki dönemde sanatsal değerlerle iyi işler çıkaracak ve daha fazla bir araya geleceğiz. Eserleriyle katılım gerçekleştiren tüm hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide yağlı boya tablolar, figür çalışmaları, emekçi kadınların ön plana çıkarıldığı fotoğraf kareleri, kolaj tekniği ile oluşturulan tasarımlar, özgün baskı çalışmaları, seramik eserler ve farklı teknikler ile boyama ve işleme yapılan kumaşlar yer aldı. Yaklaşık altmış eserin yer aldığı serginin açılış kokteylinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulundu. Sergiye eserleriyle katılanlara Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül tarafından katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.