Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE MODANIN RUHU SERGİSİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Modanın Ruhu’ adlı giyim sergisi GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:43
Kaynak: İHA
GAÜN’DE MODANIN RUHU SERGİSİ

Cenani Konağının kendisinin bir sanat eseri olduğunu söyleyen GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu, “GAÜN Cenani Konağına en fazla güzel sanatlar Fakültesi’nin çalışmaları yeralıyor. Yapılan eserleri inceledikçe ufkumuz artıyor. Modern çağ tüketim çağı, insanlar internet üzerinden seri üretimle üretilen şeyleri satın alıyorlar. Bu durum çağımızda bazı mesleklerin ölmesine sebep oluyor. Örneğin terzilik artık bitmeye yüz tutmuş bir meslek. Seri üretimin zanaatı bir anlamda öldürdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde bu işin sanatını icra edenler olarak işiniz çok zor” şeklinde konuştu. Mehmet Ali Eminoğlu öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “İnsanlar muhataplarını birçok sebepten tanıyabilirler. Bir insanı konuşmasıyla anlayabilirsiniz, hiç konuşmadığınızda ise kılık kıyafetinden anlayabilir ve muhatabınız size fikir verebilir. Siz de bununla uğraşıyorsunuz. İnsanın ruhuna ve bedenine birlikte hitap eden işler yapmaya çalışılıyorsunuz. Seri üretime direnmek ve sanat icra etmek çok zor. Umarım meslek hayatınızda güzel işler yaparsınız.” Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Deniz Vuruşkan ise sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarından sonra eser sahiplerine, GAÜN Genel Sekreter yardımcıları Nuh Okumuş ve Mehmet Ali Eminoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dr. Öğr. Üyesi Esin Sarıoğlu tarafından sertifika takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.