Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN'de Oryantasyon Eğitimi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:43
Kaynak: İHA
GAÜN'de Oryantasyon Eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik 04 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen, "Oryantasyon Eğitimi" GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde geçekleştirildi. 

Öğrencilerin, Gaziantep Üniversitesi’ne uyum sürecini hızlandırmak, her türlü öğrenci işleri konusunda izlemeleri gereken yol haritasını anlatmak, idari işleyişi anlamalarını sağlamak ve Yüksekokul akademik ve idari kadrosunu tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen oryantasyon eğitimi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Ahmet Uğur tarafından verildi.

Sayın Prof. Dr. Atilla Ahmet Uğur, eğitimin temel hedefinin, öğrencilerin daha fazla kampüste zaman geçirmeleri, sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunmaları, her türlü öğrenci topluluğunda Yüksekokul öğrencilerinin yer alması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Uğur konuşmasının devamında; Yükseköğretimin insanları çok daha kalite hale getirmesi gereken bir filtre olması gerektiğini ve bu filtreden geçen her bir öğrencinin bir salon hanımefendisi bir salon beyefendisi hal ve davranışlarına, bilgi birikimine ulaşmasının önemine işaret etti. Bu çerçevede öğrencilere düşen temel vazifenin kendilerini yetiştirmek Üniversitenin her türlü sosyal ve kültürel imkânlarından sonuna kadar faydalanmaktan geçtiğini ve okuma alışkanlığının sahip olmaları gereken tek bağımlılık olması gerektiğine işaret etti.

Prof. Dr. Uğur, “GAÜN Meslek Yüksekokulunun diğer üniversite yüksekokullarından ayrıştıran temel özelliğin, Gaziantep’in bir sanayi şehri olması nedeniyle öğrencilerin ara eleman olarak çalışma imkânlarının çok yüksek olduğunu vurguladı. Bu çerçevede GSO Eğitim Merkezi ile Yüksekokul olarak yakın ilişkiler kurduklarını ve öğrencilerin iş imkânı ile ilgili her türlü fırsatı değerlendirdiklerini söyledi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 7 bölüm ve 9 programından yaklaşık bin öğrencinin katıldığı Oryantasyon Eğitimi büyük bir ilgiyle takip edilen Oryantasyon Eğitimi, öğrencilerin soru-cevap ve katkı sağlamak isteyen hocaların konuşmalarıyla son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.