Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’de uluslararası spor projesi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 196 ülkede düzenlenen IAAF Çocuk Atletizm Projesi’nin eğitim semineri Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 05:57
Kaynak: İHA
GAÜN’de uluslararası spor projesi

Seminer için Gaziantep’te bulunan AAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz’ın da aralarında bulunduğu heyet Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ayaz, IAAF’nın 196 ülkede uyguladığı, dünyanın en etkin çocuk projesi olan IAAF Çocuk Atletizmi Projesi’nin iki gün süreceğini ve 215 kursiyerin katılacağını belirtti. Necdet ayaz, kursiyerlere eğitmenler tarafından teori ve uygulama dersleri verileceğini, 3-12 yaş grubundaki 100 çocuk ile de uygulama eğitiminin sağlanacağını vurguladı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, Gaziantep Üniversitesi’nin birçok sportif başarıya sahip bir üniversite olduğunu belirterek, böylesine önemli uluslararası bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Ardından başlayan derslerin ilk bölümünde, Y Nesli ve Çocuk Atletizmine giriş konusunu AAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, Çocuklarda Fizyolojik Farklılıklar ve Antrenmana Geçişte Uyum konusunda Doç. Dr. Mürsel Biçer, madde bağımlılığı konusunda IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım ve Fair Play konusunda IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu Üyesi Gazeteci Yazar Haldun Domaç, Çocuk Atletizm Programı ve Okullar konusunda M. Serkan Aydın ders verecek.

Ayrıca İlkokul Çocuklarını Uygulama Öğretim Görevlisi Selahattin Koç tarafından bir sunum gerçekleştirilecek olan etkinlikte, gelecek nesillerin sağlıklı ve bilinçli oluşması adına gerçekleşen bu organizasyonda geçmişin şampiyonlarını, “Geçmişine Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön veremezler” sloganı doğrultusunda Türk Atletizmin değerleri olan kursiyerleri de tanıtılacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.