Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI KONFERANSI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından, Öğretim Görevlisi Zeki Sunar’ın koordinesinde, ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konferansı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:43
Kaynak: İHA
GAÜN’DE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI KONFERANSI

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nun akademisyen ve öğrencilerin katıldığı program, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’nde görevli komiser ve polis memurunun katılımıyla gerçekleşti. Narkotik büro görevlileri uyuşturucu maddenin insanın beynine ve vücuduna yaptığı ağır tahribat hakkında bilgi vererek; iş deneyimlerinde yaşadıkları deneyimlerden örnekleri sunarak, uyuşturucu maddelerin zarar boyutlarının neler olabileceği, toplumda var olan bazı doğru bilinen yanlışların neler olduğu ve bazı yanlış algıların insan hayatlarını nasıl etkilediği kesitler sunularak anlatıldı.

Narkotik büro görevlileri şunlara değindi: “Uyuşturucu hayat boyunca kişinin karşılaşacağı en kötü şeydir, öyle ki insanın hayatında vazgeçemeyeceği tüm değerleri yok eder. Bağımlılık zincirleme bir olaydır. Bir bağımlı hızlı yoldan para bulmak için satış yapmaya başlar bunun için çevresindekilerin kim olduğunu önemsemeden onları da bağımlı yapar. Uyuşturucu maddelerin deneme şansınız yoktur, eğer denemek için bir defa dahi kullanırsanız maddeye otomatikman bağımlı olursunuz. O andan itibaren insan beyni kendisine hükmedemeyecek şekilde yoksunluk hissetmeye başlar. Bir süre sonra da artık kullanmak istemeseniz bile beyninizin size çektirdiği acıdan kurtulmak için maddeye mahkûm olursunuz. Bunun için uyuşturucudan kurtulmanın tek ve en iyi yolu uyuşturucuya hiç başlamamak ondan kesin olarak uzak durmaktır. Uyuşturucuya başlamanın farklı sebepleri vardır ancak bunlardan en önemlisi aile içi sorunlardır. Gençlerin ailesi ile veya ailenin çocukları ile bağları güçlü olursa, birbirleri ile iletişim kurabilirlerse o zaman gençlerde kendini toplumdan soyutlama isteği, kötü arkadaş çevresi, uyuşturucu madde deneme merakı ortadan kalkacak ve bağımlılık riski azalacak hatta yok olacaktır.”

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karahan ise, amaçlarının; toplum da uyuşturucu madde kullanımı ve bağlılığı konusunda farkındalık yaratmak ve öğrencilerimizin bu konuda dikkatini çekmek olduğu söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.