Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DEN ''BAĞIMLILIKLA MÜCADELE" KONFERANSI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gaziantep Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı tarafından ''Bağımlılıkla Mücadele" konferansı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 08:08
Kaynak: İHA
GAÜN’DEN ''BAĞIMLILIKLA MÜCADELE" KONFERANSI

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Tütünle Mücadele Komisyonu ile Genç Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta Prof. Dr. Dağlı, “Tütün 20. yüzyılda 100 milyon kişiyi öldürmüş. 20. yüzyılda hiçbir doğal affet, dünya savaşları, hastalıklar, soykırımlar ve salgınlar toplam bu kadar kişiyi öldürmedi” dedi.

Prof. Dr. Dağlı konuşmasına şöyle devam etti: “21. yüzyılda 1 milyar kişi tütünden dolayı ölecek. Dünya nüfusunun 6’da 1’i kadar. Tütün yasal bir ürün ve her köşe başında satılıyor. Evlerde içiliyor. Nikotin bulunduran her ürün hastalık yapıcıdır. Hastalık yurttaşın kabahati değildir, tedavisi de bireysel sorumluluğu değil, devletin yükümlülüğüdür. Tütünün buharlaştırılma sıcaklığı nikotinin bağımlılık yaptığı gerçeğini değiştirmez. Yeni ürünler de bağımlılık hastalığı yapar. Nargile ve sigara kullanıcıları her geçen gün artıyor. Dünyada 6 büyük sigara firması var bir yılda kârları 62 milyar dolar. 28 dünya ülkesinden daha büyükler. 2018 yılında sigaradan dolayı 6,4 milyon kişi ölecek. Öldürdükleri her adamdan ortalama 10 bin dolar para kazanıyorlar.”

Konferans sonunda GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Avni Gökalp tarafından Prof. Dr. Elif Dağlı’ya günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.