Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN'lü öğrencilerden kermes

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu tarafından, “Eğitim Yetim Kalmasın Projesi” kapsamında GAÜN Makine Mühendisliği Merkezi Fuaye Alanında ''Resim Sergisi, Çocuk Şenliği ve Kermes'' düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 03:54
Kaynak: İHA
GAÜN'lü öğrencilerden kermes

Etkinlik hakkında bilgi veren Bir Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ahmet Abdullah, İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Eğitim Yetim Kalmasın Projesi kapsamında işbirliğine gidilerek, kermesten elde edilecek gelirle toplamda 22 ülkede bin öğrencinin eğitim bursunun karşılanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Kermeste hazırlanan ürünlerin öğrenci ve aileleri tarafından hazırlandığını söyleyen Öğretim Görevlisi Abdullah, kermesin hemen yan tarafında yine İHH’nın desteklediği yetim çocukların düzenlemiş olduğu çocuk şenliğinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Öğretim Görevlisi Abdullah sözlerinin devamında, öğrencilerin bir takım sosyal problemlere duyarsız kalmaması, yardımlaşma duygularının gelişmesi ve kendilerini ifade edebilmesi anlamında kermesin çok önemli olduğunu belirtti.

Bir Gençlik Topluluğu Kulüp Başkanı Murat Yılmaz ise, topluluğu kurma amaçlarının üniversitede bu tarz yardım faaliyetlerine karşı bir bilinç oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Kermesten bütün alınan ürünlerin kitaplar da dahil olmak üzere hepsi bağış ve buradan gelen gelirin tamamı yetimlere doğrudan aktarılacak. Düzenlediğimiz kermesi yetimler yararına özellikle de yurt dışında yapılan yetimhanelere İHH aracılığıyla katkıda bulunmak adına yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.