Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’LÜ SPORCUNUN BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Bölümü Öğrencisi Zehra Döşüçukur, 16-18 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapılan Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda Taekwondo 53 kiloda şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:05
Kaynak: İHA
GAÜN’LÜ SPORCUNUN BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Bölümü Öğrencisi Zehra Döşüçukur, 16-18 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapılan Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda Taekwondo 53 kiloda şampiyon olmuştur. 2019 Yılında İtalya Napoli’de yapılacak olan Universiade yaz oyunlarında ülkemizi temsil etmeye katılmaya hak kazandı. 

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye Şampiyonu olan başarılı sporcu Zehra Döşüçukur’u, sporcunun antrenörü ve aynı zamanda babası Veysel Döşüçukur ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Biçer’i rektörlük makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, öğrencimizin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, her türlü imkanı sağlamak adına gereken desteği vereceğini belirterek, sporcunun antrenörü ve babasına seslenerek, çalıştırdığınız sporcunun büyük başarılar kazanması ayrı bir mutluluk ancak aynı zamanda bu sporcunun kendi kızınız olmasının da daha büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Gür, başarıların tesadüfü olarak değil, tam tersine azimle, sebatla sürekli çalışarak kesintisiz devam etmesini istediğini bu azim ve kararlılığı öğrencimizde görmenin de kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Zehra Döşüçukur, Taekwondo sporunu 12 yıldan buyana yaptığını ve spora babasının desteği ile başladığını belirtti. Zehra Döşüçukur, “Spora başladığım ilk dönemler de Taekwondo’yu sevmiyordum ancak daha sonra başarı elde ettikçe bu spora karşı sevgim giderek arttı. Spor sayesinde birçok ülke gördüm birçok arkadaş edindim. Farklı kültürler gördüm ve birçok madalya kazandım. Avrupa üçüncüsü daha sonra da Kulüpler Avrupa şampiyonu oldum. Türkiye ve uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandım. Son olarak da 16 -18 Nisan da Kahramanmaraş’ta yapılan Üniversiteler Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldum. Bundan sonraki hedefim ise İtalya Napoli de yapılacak olan müsabakalarda şampiyon olup, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak” diye konuştu.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Biçer, Zehra Döşüçukur’un çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve İtalya’da yapılacak olan Universiade Yaz Oyunlarında da madalya ile döneceğine inandığını söyledi. Ayrıca Türkiye’yi ve Gaziantep Üniversitemizi tüm dünyaya başarılı bir şekilde tanıtacağını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi’nin verdiği bu destekten dolayı mutlu olduklarını, BESYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Biçer ve öğretim elamanlarının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Antranör Veysel Döşüçukur, “Hem ilimize hem de ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek adına mutluluğumuz daha da katlanıyor. Türk barağımızı uluslararası müsabakalarda dalgalandırmak, büyük bir şereftir. İtalya da Temmuz ayında düzenlenecek olan Üniversiade 2019’dan madalya ile dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.