Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Basketbol, Tofaş’ı rahat geçti

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 22. haftasında Gaziantep Basketbol, sahasında ağırladığı Tofaş'ı 95-82 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 00:25
Kaynak: İHA
Gaziantep Basketbol, Tofaş’ı rahat geçti

Ev sahibi Gaziantep Basketbol ilk çeyreğe etkili başlarken, Cherry ve Balazic ile dış şutlarıyla üstünlüğü yakalayarak son 5 dakikaya 10 sayı farkla 20-10 üstünlükle ile girdi. Gaziantep Basketbol mücadelenin ilk çeyreğinde üstünlüğünü elden bırakmayarak, birinci periyodu 21 sayı farkla 39-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe ilk çeyreğe göre daha tutuk bir oyun sergileyen ev sahibi Gaziantep Basketbol, Jefferson ile pota altında sayılar bularak farkın açılmasına izin vermedi. Konuk Tofaş ise Copeland ve Yiğit ile sayılar bularak ikinci çeyreğin son 3 dakikasına girildiğinde farkı 11'e indirdi. (48-37) Karşılıklı basketlerle geçen son bölümde ev sahibi Gaziantep Basketbol soyunma odasına da 21 sayı farkla 63-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında daha etkili görünen konuk Tofaş Copeland ve Crocker ile sayılar bularak farkı eritmeye çalıştı. Ev sahibi ekipte ilk devrenin etkisiz ismi olan Denmon ile 3 sayının gerisinde atışlar bularak çeyreğin bitmesine 3 dakika kala 76-53 önde girerken, bu periyodu da 82-63 önde tamamladı.

Final periyodu olan dördüncü çeyrekte konuk Tofaş, Crocker, Ivanov ve Yiğit ile içeriden atışlar bularak farkı 17 sayıya indirdi. (85-68)

Mücadelenin kalan dakikalarında her iki takım da karşılıklı sayılar atmasına rağmen ev sahibi Gaziantep Basketbol, baştan öne götürdüğü mücadeleyi 13 sayı farkla 95-82 kazandı.

Maçın en skorer ismi Gaziantep Basketbol'da 27 sayı ile oynayan Jefferson olurken, Tofaş'ta ise Crocker 21 sayı ile oynadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.