Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Gaziantep Kitap ve Kültür Etkinlikleri" fuarı açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle "Gaziantep Kitap ve Kültür Etkinlikleri" fuarı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 20:01
Kaynak: İHA
"Gaziantep Kitap ve Kültür Etkinlikleri" fuarı açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstasyon Parkı'ndaki fuarın açılışında, İstasyon meydanının çok önemli ve kimlikli bir mekan olduğunu söyledi.

Meydanda yapılan çalışmaları anlatan Şahin, şöyle devam etti: "Halkımıza daha güzel hizmet etmek için meydanları çoğaltmamız gerektiğine inandık.Tabi bunu yaşatmak gerekiyor. O yüzden mübarek ramazan ayında on bir ayın sultanında başı rahmet sonu kurtuluş olan bu güzel ayda, Kur'an ayında çünkü ramazanın en önemli özelliği Kur'an ayı. Ve Kur'an ayı bizi iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırtan bir ay. Bizim medeniyetimizin, bizim inancımızın bize emrettiğini yapmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan iftar çadırlarımızı açıyoruz. Tuttuğumuz orucu Allah kabul etsin. Oruç zenginle fakiri bir araya getiriyor, yoksulluğu anlamayı sağlıyor, yetimi, yaşlıyı, mağduru muhtacı hatırlamamızı sağlıyor."

Orucun yalnızca mideyle tutulmadığını vurgulayan Şahin, manevi iklim için zihinsel dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizdi.

"KİTAP CEHALETLE MÜCADELE ETMEK İÇİN EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ"

"Kırk Hadis" sergisinin de açılışını yaptıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimizin orada verdiği mesajlar, anne, babaya hürmetten tutun, fitneden, ırkçılıktan uzak durmanın, Veda Hutbesi'ndeki verdiği mesajları güzel bir tasarımla Hüsn'i Hat ile çalışan hattatlarımızın eserlerini görerek geldik. Şimdi içeride büyük bir hazine var. Kitap en iyi arkadaş diye öğrendiğimiz ve bizim geleceğe, ufuklara, vizyonumuza dair bizi geliştiren en önemli gücümüz, en önemli silahımız, cehaletle mücadele etmek için. Kitapları çoğaltmamız ve fırsatları artırmamız gerekiyor."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu tür fuarları hep İstanbul ve Ankara'da yaptığını hatırlatan Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e teşekkür etti.

"Hep İstanbul, Ankara olmaz, Anadolu'ya açılalım, gazi şehir merkez olsun ve bu kitap fuarımızı burada açalım. Diyanet İşleri Başkanımız hemen talimat verdi, ekibimiz çalıştı" diyen Şahin, ekip çalışmasıyla bu güzel eseri halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

İnsanlığın iyiye gitmediğini belirten Şahin, "Dünyanın adalete, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var, iyiliği, doğruyu çoğaltmaya ihtiyacı var. Ve buradaki eserleri okuyup anlayıp, anlatmak, yaşamak ve yaşatmak durumundayız." dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de kitap fuarının önemini anlatarak, herkesi fuara beklediklerini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de kitap fuarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler etkinlik fuarının açılış kurdelesini keserek, kitap stantlarını gezdi.

İstasyon Parkı'nda 1500 metrekare kapalı alanda gerçekleştirilen kitap ve kültür etkinlikleri fuarında 55 stantta yaklaşık 70 yayıncı yer alıyor.

Özellikle İstanbul'dan katılan yayıncılar Gaziantep ve bölgedeki kitapseverlere ramazanı kitap tadında yaşatmak için yüzde 50'ye varan indirimler uyguluyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.