Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep ŞAHİN dedi

Gaziantep’te sonuçları merakla beklenen Belediye başkanlığında sürpriz bir sonuç çıkmadı. Fatma Şahin fark atarak yeniden başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2019 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:04
Kaynak: İHA
Gaziantep ŞAHİN dedi

Şehitkamil’de Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu ipi göğüsleyen başkanlar oldu. Gaziantep’te sürprizin yaşandığı iki ilçe oldu. Biri Araban diğeri ise Karkamış. Araban’da CHP adayı Hasan Doğru kazanırken, Karkamış’ta ise Ali Doğan kazandı.

ŞAHİN’İN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, seçim sonuçları sonrasında gözyaşlarına hakim olamadı. AK Parti İl Başkanlığına gelen Şahin coşkulu bir şekilde karşılandı. Partililerin yoğun ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamayan Şahin, “Kazandık” dedi.

FADILOĞLU’NA BÜYÜK DESTEK

AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil’li vatandaşların güvenini yeniden kazandı ve rakiplerine fark atarak yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti adayı Rıdvan Fadıloğlu, CHP’li Nesrin Tuncel ve İYİ Parti’den Bekir Öztekin’in yarıştığı seçimlerde Fadıloğlu rahat kazandı.

TAHMAZOĞLU FARKINI GÖSTERDİ

Yerel seçimlerde sürprizin yaşanmadığı diğer ilçe Şahinbey oldu. İki dönemdir Şahinbey’de belediye başkanlığı görevini sürdüren ve 2019 yerel seçimlerinde de Şahinbey’den aday gösterilen Mehmet Tahmazoğlu yeniden kazandı.

Tahmazoğlu, “10 yıl önce Bismillah diyerek çıktığımız bu kutlu yolda bizlere bir kez daha güç veren, Cumhurbaşkanımıza ve Milli İradeye bir kez daha sahip çıkan hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının Şahinbey'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÖZDEMİR KAYBETTİ

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den seçilerek belediye başkanlığı görevine gelen ve 2019 yerel seçimlerinde de Cumhur ittifakının adayı olan Mehmet Özdemir bu seçimde koltuğu kaybetti. CHP’nin adayı Hasan Doğru kazanarak başkan oldu.

YAVUZELİ SAKAROĞLU DEDİ

İyi Parti ile AK Parti adaylarının yarıştığı Yavuzeli’ndeki yerel seçimlerde AK Parti adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu %53,84’lük oy oranıyla 6,365 oy olarak yeniden başkan seçildi. İyi Parti adayı Mehmet Kaya ise 5,436 oy aldı.

KARKAMIŞ’TA CHP ADAYI KAZANDI

Karkamış’ta belediye başkanlığını CHP'nin adayı Ali Doğan kazandı.

2014'te AK Parti'den Nuh Kocaaslan'ın kazandığı yerel seçimlerde bu kez AK Parti-MHP Cumhur ittifakı çerçevesinde Mehmet Seydi Yılmaz MHP'den aday gösterilmişti. MHP'li aday Seydi Yılmaz seçimi kaybederken, Karkamış'ta CHP'li Ali Doğan kazandı.

OĞUZELİ’NDE SAİT KILIÇ RAHAT KAZANDI

Cumhur İttifakının Oğuzeli adayı Sait Kılıç ile CHP’nin adayının yarıştığı seçimlerde Kılıç yeniden kazandı.

NURDAĞI ÖKKEŞ KAVAK DEDİ

Nurdağı’nda Mehmet Yıldırır’ın aday gösterilmediği seçimlerde Ökkeş Kavak, rakibi BBP Partisinden Hasan Dilek ile yarıştı. Çekişmeli geçen seçimlerde Ökkeş Kavak ipi göğüsledi ve Nurdağı’nın yeni belediye başkanı oldu.

NİZİP’TE BAŞKAN MEHMET SARI

Nizip’te ise Mehmet Sarı seçimi açık ara kazandı. İYİ Parti adayı Mehmet Aslan’la yarışan Eski Milletvekili Mehmet Sarı rakibini karşısında iyi bir sonuç alarak Nizip’in yeni belediye başkanı oldu.

İSLAHİYE'DE VURAL FARKI

İslahiye’de Cumhur İttifakı adayı Kemal Vural ile CHP’nin adayı Mustafa Köse’nin yarıştığı seçimlerde Kemal Vural yeniden kazandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.