Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Ülkü Ocakları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andı

Gaziantep Ülkü Ocakları, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun ölümünün 2'nci yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi'nde ve Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde bir anma töreni gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:47
Kaynak: İHA
Gaziantep Ülkü Ocakları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andı

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Önünde Fırat Yılmaz Çakıroğlu için düzenlenen törende Çakıroğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi gezildikten sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun ölümünün 2'nci yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ve Ülkü Ocakları üyesinin katıldı. Resim Sergisi ve Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran bir basın açıklamasında bulundu. Yozbatıran, "Bugün burada büyük Türk Ülküsü'nün yılmaz, yıkılmaz iman kalelerinden ve bozkurdu olan Fırat Çakıroğlu'nu anmak için bir aradayız. Asırlar boyunca Milli Devlet, Büyük Turan Ülküsü uğruna nice canlarımızı feda ettik. Fırat kardeşimiz de bu kutlu davanın son şehididir. Hakka koşan yiğit arkadaşımız Fırat Çakıroğlu'nun acısı halen yüreklerimizi kor gibi yakarken, Fırat Kalkanı Hareketi'nden gelen şehit haberleri bizleri üzmektedir. Şehidimiz Fırat Çakıroğlu'nun rahmetle anarken, Fırat Kalkanı Hareketi'nde hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Basın açıklaması sonrasında dualar okunarak, Fırat Çakıroğlu anıldı. Öte yandan Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde akşam düzenlenen programda Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına okunan şiir ve türküler duygu dolu anlar yaşattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.