Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Yardım Vakfı'nda Kurban Bayramı hazırlığı

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşların kurbanlık telaşı başladı. Gaziantep Yardım Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2019 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 08:21
Kaynak: İHA
Gaziantep Yardım Vakfı'nda Kurban Bayramı hazırlığı

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkcı, "Bilgimiz dahilinde kimse aç ve açıkta kalmasın" sloganı ile çeyrek asrı aşkın süredir Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını söyledi. Kurban Bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırdıklarını vurgulayan Başkan Ömer Cıncıkcı, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

KURBAN KESMEK İSTEYENLERE BÜYÜK KOLAYLIK          

Başkan Cıncıkcı, yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili olarak, şöyle dedi: "Bayramlar biz Müslümanlar için en önemli kutsal günlerdendir. Büyükşehirlerde bayramda kurbanlık satın almak, taşımak, bayram sabahına kadar bir yerde muhafaza etmek ve kurbanlığı kestirmek çoğu zaman büyük bir eziyet olabiliyor. Vakfımız, bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla önemli kolaylıklar sağlıyor. Her yıl 400 kadar küçükbaş kurbanlığı özenle seçerek ve vakfımızın yanında vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Vatandaşlar bayram sabahı gelip sıra numarası aldıktan sonra istedikleri kurbanlığı seçebiliyor, sırası geldiğinde de modern kesimhanemizde kestirebiliyorlar. Daha sonra da etlerini isterlerse bir bölümünü vakfımıza bağışlıyorlar, geri kalanını da alıp evlerine götürebiliyorlar."

BAYRAM SEVİNCİNİ YOKSULLARLA PAYLAŞALIM

Hiçbir zahmet ve zorluğa katlanmadan kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile kestirmek isteyenlerin bayramda Gaziantep Yardım Vakfını tercih etmelerini isteyen Başkan Ömer Cıncıkcı, "Biz vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kurban ibadetlerini yerine getirmelerine aracılık ediyoruz. Bir taraftan kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlarken, diğer taraftan da vakfımıza bağışlanan etlerin, evlerine et girmeyen yoksul ailelere ulaştırılmasına gayret gösteriyoruz. Çünkü kurban kardeşliktir, paylaşmadır, yardımlaşmadır, dayanışmadır" diye konuştu.

İL DIŞINDAN VEKALETLE KURBANLIK KESİMİ

Cıncıkcı, Gaziantep Yardım Vakfı'nın Kurban Bayramı ile ilgili faaliyetlerini anlatırken şöyle devam etti: "Kurban Bayramında vakfımıza bağışlanan etler soğuk zincirde muhafaza edilerek yoksulun sofrasına ulaştırılır. Gaziantep dışında yaşayıp da vekaletle kurban kestirecek vatandaşlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurban kestirmek isteyenler, vakfımızı arayarak ve görevlilerimizi vekil ederek kurbanlıklarını huzur ve güven içinde kestirebilirler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlıklarını vakfımızda kestirmek isteyen vatandaşların sayısının bir önceki yıla göre artmasını bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.