Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep zanaatkarları sergilendi

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) üyelerinin fotoğraflarından oluşan ‘Zanaatkarlar’ konulu fotoğraf sergisi Münif Paşa il Halk Kütüphanesi Sanat Galerisinde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2019 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:09
Kaynak: İHA
Gaziantep zanaatkarları sergilendi

Sergi açılışında konuşan Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ozan Kalendergil, yeni sezona ‘Zanaatkarlar’ konu sergi ile girdiklerini belirterek ‘Gaziantep’in sosyal ve kültürel gelişimine çektiğimiz fotoğraflarla katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda üyelerimizin çektiği zanaatkarlarımızdan oluşan bir sergi açtık. Bu sergide Gaziantep’in mesleklerini ve zanaatkarlarını sergilemeye çalıştık. Fotoğraf severleri bu sergiye bekliyoruz ‘ dedi.

19-29 Eylül tarihlerinde açık kalacak sergiye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu da dile getiren Kalendergil , Gaziantep’in ilk fotoğraf derneği GAFSAD’ın geçmişi ve günümüzü fotoğraflarla geleceğe taşımaya çalıştığını söyledi. Kalendergil ‘Fotoğraf geçmişi ve günümüzü geleceğe taşıyan önemli bir belgedir. Bu anlamda üyelerimiz zaman zaman kentin değişik yerlerini, mesleklerini ve yaşam şeklini fotoğraflayarak kayıt altına almaktadır. GAFSAD olarak belli periyotlar çerçevesi içerisinde fotoğraf çekim gezileri gerçekleştiriyoruz. Çektiğimiz bu fotoğrafları her Perşembe dernek gösteri salonunda slayt gösterisi olarak fotoğraf severlerin gösterimine sunuyoruz. Ayrıca fotoğraf severleri GAFSAD ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz ‘ diye konuştu.

Gaziantep’teki meslekleri ve zanaatkarları konu alan serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve sanatseverler katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.