Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep'e Teknik Üniversitesi kurulmasının önemi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmasının teknolojiye yatırımla mümkün olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:01
Kaynak: İHA
Gaziantep'e Teknik Üniversitesi kurulmasının önemi

Erdoğan, yaptığı açıklamada, ekonomik olarak zengin ülkelere bakıldığında yenilikçi yatırımlarını dikkati çektiğini belirtti. Bazı ülkelerin yaptığı yazılımları dünyanın kullanımına sunduğunu bununla da ülke ekonomisini adeta "şaha kaldırdıklarını" vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkeler artık yeni fikirler, inovatif ürünler ve yazılımlara değer veriyor. Yeni fikirlere destek veren, yatırımda inovasyona önem veren ve gençlerini yazılıma yönlendiren ülkelerin durumu ortadadır. Teknik eğitime değer veren, teknolojiye yatırım yapmak için de bu alanda eğitim veren okullarımızın sayısını artırmak zorundayız. Geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Gaziantep'e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı?" dedi ve FETÖ'den alınan Zirve Üniversitesinin yerine ikinci bir üniversitenin açılması gündeme geldi. İkinci devlet üniversitesinin teknik eğitim verecek bir üniversite olması için çalışmak zorundayız. Sanayi ve üniversitenin iç içe olacağı, üniversite ve sanayi işbirliğinin zirve yapacağı bir üniversite bu şehre çok da güzel yakışır."

TEKNİK ÜNİVERSİTE İHTİYAÇ VE ZORUNLULUKTUR

Gaziantep'te halen eğitim öğretim faaliyetini sürdüren 38 meslek lisesinin olduğunu da ifade eden Erdoğan 12 yeni meslek lisesinin de yakında inşasının tamamlanarak eğitim öğretim hizmetine gireceğini ve toplam 50 meslek lisesinin Gaziantep'te eğitimin hizmetinde olacağını ifade ederek bu okullardan mezun olacak öğrencilerin kesinlikle teknik üniversitelere gideceğini ve bu konuda Türkiye'de önemli bir açık olduğunu belirterek Gaziantep'in yeni üniversitesinin teknik üniversite olmasının önünün açılması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini sözlerine ekledi.

ENDÜSTRİ 4.0 VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN YETİŞMİŞ İNSAN İŞ GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

Önümüzdeki süreçte endüstri 4.0 ile birlikte Gaziantep sanayisinde büyük dönüşümler beklendiğini yatırımcı ve sanayicilerin buna göre hazırlıklar yapmakta olduğunu da ifade eden Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yeni yatırımlar ve mevcut tesislerin endüstri 4.0'a dönüşümünün sağlanmasında yetişmiş insan iş gücüne ve özellikle teknik üniversite mezunu mühendislere büyük ihtiyaç duyulacağını, dijital dönüşümde de bunun olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade etti. Gaziantep'in eğitim alanında ihtiyaca cevap verecek okullara ve üniversitelere ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan Gaziantep'e yeni kurulması planlanan devlet üniversitesinin bu doğrultuda şekillenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Gaziantep'in sanayi ve ticarette öne çıkan nadir illerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, kurulacak teknik üniversitenin sanayiye de önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti. Şehrin milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının bu konuda harekete geçmesini isteyen Erdoğan, "Teknik üniversite bu şehre yapacağımız en önemli yatırım olacaktır. Bu üniversitenin önemi ilerleyen yıllarda daha da iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle ikinci üniversitenin kesinlikle teknik eğitim veren bir üniversite olması gerekiyor" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.