Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’in başarısı sürüyor

Sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'ten Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan firma sayısı 24'ten 26'ya yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:01
Kaynak: İHA
Gaziantep’in başarısı sürüyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2016 yılının çok zorlu bir yıl olmasına rağmen, üretim ve ihracatı kesintiye uğratmayarak başarı çıtasını yükselten firmaları kutladı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu – 2016 Araştırması'' açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Gaziantep'ten 2015 yılında 24 firma listeye girerken, 2016 yılında 26 sanayi kuruluşu, Türkiye'nin 500 büyük sanayi devi arasında yer aldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek Gaziantep'in ve Türkiye'nin gururu olan firmaları ve çalışanlarını tebrik etti.

Konukoğlu, 2016 yılının birçok açıdan çok zorlu geçmesine rağmen sanayicilerin gece gündüz demeden üretime ve ihracata devam ettiklerini belirterek, "2016 yılında 500 büyük sanayi kuruluşunun toplam üretimden satışları 490 milyar 43 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Gaziantep, verilerinin açıklanmasına izin vermeyen iki firma dışındaki 24 firma 14 milyar 772 milyon TL ile üretimden satışların yüzde 3,01'lik kısmını tek başına karşılamıştır" dedi.

İSO 500 listesindeki sanayi kuruluşlarının illere göre dağılımı incelendiğinde Gaziantep'in, Türkiye genelinde beşinci sırada yer aldığını kaydeden Konukoğlu şöyle konuştu:

''Firmalarımızın, listede hem sayı hem de basamak olarak yükselmesi bizleri ayrıca sevindirdi. Kentimizin ve ülkemizin gelişmesi için sanayiciler olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut durumumuzu asla yeterli görmeden belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için daha çok çalışacağız.

Etrafımızdaki ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, özellikle 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine rağmen sanayiciler olarak çalışmaya iş ve istihdam sağlamaya devam ettik ve başarımızı taçlandırdık. Bu başarıya imza atarak İSO tarafından yapılan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması'nda yer alan firmalarımızla gurur duyuyoruz, başarılarının devamını diliyorum."

LİSTEYE GİREN FİRMALAR

Listede Gaziantep Sanayi Odası üyelerinden Sanko Tekstil İşletmeleri, Tiryaki Agro Gıda Sanayi Ticaret A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Köksan Pet ve Platik Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Beşler Makarna Un İrmek Sanayi ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş., Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Melike Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kadooğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mutlu Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kartal Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sayınlar Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Işık Ahşap Profil Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gürteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Nadir Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eruslu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer alırken, iki firma isminin açıklanmasını istemedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.